AXEL HEIMKEN Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO: Veliko slavlje Hrvata, Darijo Srna požutio na klupi, opća pomutnja na kraju utakmice u Rimu

Hrvatski trojac Pušić-Srna-Stanić slavio je sa Šahtarom protiv Antwerpa, kao i Lazio protiv Celtica
Piše: SN, Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. studeni 2023. 20:48

ŠAHTAR - ANTWERP 1:0 (Matvijenko 12.)

ŠAHTAR: Riznik - Gočoleišvili ?, Bondar, Matvijenko⚽, Azarov - Stepanenko - Zubkov, Kriskiv (od 89. Kelsy), Sudakov, Newerton (od 70. Bondarenko) - Sikan (od 90.+6. Rakitskij).

ANTWERP: Butez - Bataille, Alderweireld, Coulibaly ?, Wijndal - Yusuf (od 73. Ilenikhena), Vermeeren - Kerk ? (od 46. Ejuke), Muja ??, Balikwisha - Janssen.

HAMBURG - Volksparkstadion. Gledatelja: 47,209. Sudac: Bartosz Frankowski (Poljska).


LAZIO - CELTIC 2:0 (Immobile 82., 85.)

LAZIO: Provedel - Lazzari, Patric ?, Mario Gila, Marušić - Guendouzi, Rovella ? (od 79. Cataldi), Luis Alberto (od 84. Kamada) - Isaksen, Felipe Anderson (od 61. Pedro ?) - Castellanos (od 61. Immobile⚽⚽)

CELTIC: Hart - Johnston ? (od 61. Forrest), Vickers, Scales, Talyor ? - O‘Riley ?, Mc Gregor, Bernardo (od 69. Oh) - Forrest, HJ, Yang ? (od 86. Turnbull) - Furuhashi

RIM - Olimpijski stadion. Gledatelja: 50,555. Sudac: Halil Umut Meler (Turska).


Šahtar protiv Royal Antwerpa nije odigrao dominantno kako se očekivalo, ali piše se pobjeda. Vrijedna europskog proljeća, a odluka u kojem natjecanju pada u posljednjih 90 minuta. Bili su Ukrajinci bolji i konkretniji, sreća im u nekoliko navrata nije bila saveznik, a Royal Antwerp pokušao je dokazati kako ipak nije zalutao u Ligu prvaka. Pokušali su nešto napraviti, ali nakon poraza od Šahtara ostali su zakucani na dno skupine sa pet poraza u isto toliko utakmica.

POGODAK ŠAHTARA POGLEDAJTE OVDJE

Uvjetno domaćini, jer prognani ukrajinski klub svoje utakmice ipak igra u Hamburgu, poveli su u 12. minuti preko Matviyenka. Mogli su Ukrajinci već do poluvremena svoju prednost učiniti komotnom, ali zapucali su dva "zicera", a onda je u drugom poluvremenu okvir vrata u čak dva navrata spasio belgijsku momčad. Šahtaru se promašaji na kraju nisu osvetili. Belgijanci su utakmicu završili s igračem manje nakon što je Muji uspjelo da u samo tri minute, između 94. i 97., zaradi dva žuta kartona.

Lazio je pobjedom protiv Celtica (2:0) preuzeo vrh skupine E s dva boda više od Atletica koji je tek trebao odigrati svoju utakmicu u Rotterdamu. Rimljani su bili bolji, o čemu najbolje svjedoči omjer udaraca 23-8, ali obranu Celtica uspjeli su probiti tek u završnici.

GOLOVE LAZIJA POGLEDAJTE OVDJE

A onda su u tri minute i riješili utakmicu. Junak pobjede bio je Ciro Immobile koji je uhvatio golgeterski ritam jer i u prošlom kolu Lige prvaka zabio gol za pobjedu protiv Feyenoorda. U igru je ušao u 61., a dvadesetak minuta kasnije srušio škotsku momčad. Prvi gol je zabio u 82., a onda u 85. minuti "ubio" utakmicu.

Celtic nije stigao barem ublažiti poraz. Igrale su se posljednje sekunde sudačke nadoknade kada je Patric u svome kaznenom prostoru odgurnuo protivničkog igrača koji je bio u skoku. Turski sudac Meler dosudio je jedanaesterac, a nogometašu Lazija pokazao žuti karton. Međutim, nakon intervencije VAR-a poništio je svoju odluku.

KRAJ UTAKMICA U HAMBURGU I RIMU!

Velika pobjeda za trojac Marino Pušić-Darijo Srna-Mario Stanić, pao je i belgijski Antwerp. Mogli su Ukrajinci i doći do uvjerljivijeg slavlja, međutim istaknuo se u nekoliko navrata vratar Butez. Šahtar je sada poravnat s Barcelonom i Portom, svi imaju po devet bodova. Antwerp je posljednji bez ijednog boda.

U Rimu je briljirao iskusni lisac, džoker s klupe Ciro Immobile. Ušao je u 61. minuti i dvadesetak minuta kasnije samostalno riješio utakmicu. Lazio je vodeći u skupini E s 10 bodova.

90.+3. ⚠ JEDANAESTERAC ZA CELTIC!

Ali nakon pregledavanja VAR snimke sudac Meler odlučio je da ipak nema govora o najstrožoj kazni.

90. ? Igrat će se tri minute sudačke nadoknade u Rimu, a u Hamburgu čak pet minuta.

85.⚽ GOOOL!

2:0 za Lazio, Immobile povećava prednost!

Lukavi lisac Immobile iskoristio je katastrofalnu reakciju Carter-Vickersa i s pet metara rutinski poentirao za delirij na rimskim tribinama!

POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

82. ⚽ GOOOL!

Lazio vodi, strijelac je Ciro Immobile!

Isaksenov udarac snalažljivo je lukavi Immobile skrenuo u mrežu samo dvadesetak minuta od ulaska i doveo Rimljane u vodstvo!

POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image

Ciro Immobile

FILIPPO MONTEFORTE Afp

75. Nema ni dalje promjene u Rimu, a u Šahtaru naš trojac na klupi strepi od silnih promašenih prilika... Zasad ipak Šahtar i dalje djeluje uvjerljivo.

image

Marino Pušić i Aleksandar Zubkov

AXEL HEIMKEN Afp

62. ⚠ ŠAHTAR OPET TRESE GREDU! Nakon gužve u šesnaestercu, kapetan Stepanenko dobio je povratnu i uz jaki 'effe' pokušao prevariti Buteza, no vratar Antwerpa uz pomoć okvira gola brani ovaj pokušaj!

55. ⚠ TRESE SE GREDA! Azarov je žestoko opalio iz daljine i pogodio okvir gola! Malo je nedostajalo da Ukrajinci riješe ovu utakmicu...

? Skočio je Darijo Srna na klupi i dobio žuti karton iz nekog razloga...

52. Sve je opasniji Antwerp, zapucali su Belgijci već nekoliko prigoda, a pregledavala se i VAR snimka zbog mogućeg jedanaesterca. Ipak, Šahtar zasad drži prednost.

46. ? Vraćamo se u Hamburg i Rim. Jednu je promjenu napravio Antwerp, ući će Ejuke umjesto 'požutjelog' Kerka.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Šahtar s hrvatskim trojcem na klupi (Darijo Srna, Mario Stanić i Marino Pušić) dominira na neutralnom terenu u Hamburgu. Rezultat je 1:0, iako je ukrajinska momčad mogla voditi i uvjerljivije.

U Rimu je i dalje 'nula' na semaforu. Lazio je krenuo furiozno, međutim brzo su Škoti umrtvili taj njihov elan i mirno priveli poluvrijeme kraju.

image

Darijo Srna, Mario Stanić i Marino Pušić

VITALII KLIUIEV/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Vitalii Kliuiev/imago Sportfotodienst/profimedia

45. ? Igrat će se jedna minuta nadoknade u Hamburgu, a u Rimu sudac već šalje igrače na predah.

40. Nove dvije velike šanse, ovog puta za Šahtar! Newerton i Sudakov šutirali su iz blizine, u oba je navrata vratar Butez bio uspješniji...

32. Velika, gotovo stopostotna šansa Muje, ali vratar Riznik brani taj silovit udarac veznjaka Antwerpa!

25. Iznenadili su nas Ukrajinci, očekivali smo drugačiji razvoj situacije nakon početnog presinga Rimljana na susretu Lazija i Celtica. Ipak, na Olimpijskom stadionu primirile su se strasti i nema većih prigoda u ovim trenucima.

12. GOOOL!

Šahtar vodi, strijelac je Matvijenko!

Zubkov je izveo slobodnjak koji je dočekao stoper Šahtara i glavom poentirao pored statične obrane Antwerpa, slavi na klupi hrvatski trener Marino Pušić!

POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image
AXEL HEIMKEN Afp

10. Bez većih uzbuđenja, ali i s nekoliko sramežljivih pokušaja na utakmici u Hamburgu...

U Rimu, pak, druga priča. Lazio prijeti iz svih pozicija, zasad situacija djeluje kao da je pitanje vremena kad će pasti pogodak.

1. ? Počele su utakmice u Hamburgu i Rimu!

Linker
20. travanj 2024 23:50