Vlahović je postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka nakon 32 sekunde igre

 JOSE JORDAN Afp
BROJKE SU JASNE

VIDEO: Vlahović majstorijom ispisao povijest Lige prvaka, srušen rekord star čak 27 godina!

Pogodak u prvoj minuti utakmice protiv Villarreala donio je Vlahoviću upis u mnoge knjige rekorda
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2022. 21:50

Nije trebalo puno vremena Dušanu Vlahoviću da počne isplaćivati onih 81,6 milijuna eura koliko je Juventus platio za njega Fiorentini.

Srpski napadač postigao je gol u prvom prvenstvenom nastupu za Juventus, onom protiv Verone, a večeras se upisao u listu strijelaca i u svojoj prvoj utakmici u Ligi prvaka.

Vlahovićev gol pogledajte OVDJE.

Igrala se 32. sekunda utakmice između Villarreala i Juventusa kada je Vlahović dodavanja Danila pospremio u mrežu vratara Rullija i time se upisao u povijest. Odmah nakon što je na semaforu u Španjolskoj zatreperilo 0:1, pojavili su se zanimljivi statistički podaci.

Tako je srpski napadač postao debitant koji je najbrže postigao prvi gol na jednoj utakmici Lige prvaka. U tome je prestigao Andreasa Mollera koji je do sada držao rekord iz 1995. godine. Spomenimo i da je Jevhen Konopljanka za Sevillu u rujnu 2015. protiv Borussije Monchengladbach postigao pogodak nakon svega 19 sekundi provedenih u igri, ali on je to učinio u 84. minuti utakmice.

Vlahović je s 22 godine i 25 dana postao drugi najmlađi igrač Juventusa u povijesti koji je postigao gol u svojem prvom nastupu za 'Staru damu' u Ligi prvaka. Mlađi od njega je bio samo Alessandro Del Piero s 20 godina i 308 dana.

Postao je i igrač Juventusa s najbrže postignutim golom u povijesti Kupa i Lige prvaka, a također je i prvi igrač kluba iz Torina koji je postigao gol u svojem prvom nastupu u nokaut fazi.

Zanimljivo je i da je on postao prvi Juventusov igrač s brojem 7 koji je postigao gol u svojem prvom nastupu za 'Staru damu' nakon Simonea Zaze koji je to napravio u rujnu 2015. Ova statistika je vjerojatno izvučena kako bi se malo našalilo s Cristianom Ronaldom.

Inače, najbrži gol u povijesti Lige prvaka zabio je nizozemski napadač Roy Makaay u ožujku 2007. postigavši za Bayern pogodak protiv Real Madrida nakon 10.12 sekundi.

Linker
19. travanj 2024 00:20