JOSE JORDAN Afp
JUVE OSTAO BEZ POBJEDE

VIDEO: Vlahović zabio nakon pola minute, ali Villarreal je imao svog spasitelja

Odluka o konačnom pobjedniku ovog okršaja past će za tri tjedna na Allianz stadionu u Torinu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. veljača 2022. 23:00

VILLARREAL - JUVENTUS 1:1

VILLARREAL Stadion De la Ceramica. Gledatelja 23.500. Sudac: Daniel Siebert (Njemačka).

STRIJELCI: 0:1 - Vlahović (1), 1:1 - Parejo (66).

VILLARREAL (4-4-2): Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza (od 79. Estupinan) - Chukwueze (od 90. Yeremi), Capoue, Parejo, A. Moreno (od 79. Trigueros) - Lo Celso, Danjuma (od 90. Dia).

Trener: Unai Emery.

JUVENTUS (3-4-2-1): Szeczesny - Danilo, De Ligt, Alex Sandro (od 46. Bonucci) - Cuadrado, Locatelli (od 71. Arthur), Rabiot, De Sciglio (od 87. Pellegrini) - McKennie (od 81. Zakaria), Morata - Vlahović.

Trener: Massimiliano Allegri.


Massimiliano Allegri u najavi dvoboja protiv Villarreala posebno se osvrnuo na Dušana Vlahovića. Pojačanje Juventusa, pristiglo nedavno iz Fiorentine za 81 milijun eura, zabilo je pogodak u debitantskom nastupu za Zebre i to u pobjedi protiv Tudorove Verone. No, onda je sljedeće dvije utakmice ostao bez gola i odmah su mediji počeli propitkivati je li srbijanski reprezentativac vrijedan tog novca. Allegri je stoga želio maknuti pritisak s njega rekavši.

- Vlahović će u Villarrealu debitirati u Ligi prvaka, ne treba stavljati sav teret na njegova leđa. Moramo ga zaštiti, ja ga moram zaštiti...

Očito su te riječi pale na plodno tlo jer je 22-godišnjak debi obilježio pogotkom nakon 32 sekunde, sjajno prevarivši Albiola koji mu je bio na leđima, te vratara Rullija pogodivši iz teške situacije suprotni kut. Tim golom Vlahović je postao rekorder što se debitanata u Ligi prvaka tiče, najbrži gol do sinoć postigao je Andreas Möller 13. rujna 1995. godine u dvoboj njegove Borussije D. protiv - Juventusa.

Pogodak Vlahovića pogledajte OVDJE

image
PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

Bolji početak u Staroj dami nisu mogli ni zamisliti. Sezona u kojoj su očekivali povratak na vrh talijanskog nogometa daleko je od idealne, zaostatak od devet bodova za vodećim Milanom teško će nadoknaditi, a u Ligi prvaka ionako ih nitko ne vidi kao kandidate za naslov, premda su skupinu završili ispred branitelja naslova Chelseaja. Nakon tog šokantnog pogotka nije se dugo čekalo na odgovor domaćina. Preuzeli su inicijativu, a u 13. minuti imali su i prigodu za izjednačenje, no Lo Celsov pokušaj s nekoliko metara završio je na vratnici. Do kraja prvog dijela obje su momčadi imale po dvije situacije koje su mogli i bolje završiti, Locatelli je sa 16 metara neometan pucao visoko preko gola, McKennie je bio prebrz za jedan ubačaj sa strane, dok je Lo Celsov pokušaj blokirao De Ligt.

U nastavak su gosti ušli su jednom promjenom, umjesto Alexa Sandra ušao je Bonucci, a već u prvom napadu mogli su poduplati vodstvo, ali Morata je izgledne prigode pucao preko gola. Nakon toga Juventus je izgubio niti igre, previše je bilo krivih dodavanja, a Žuta podmornica polako je stezala obruč oko Sczecznog. Obrana ispred njega dobro je odrađivala posao, a koliko im je ova utakmica značila, vidjelo se po slavlju nakon dobrih obrambenih reakcija.

Pogodak Villarreala za 1:1 pogledajte OVDJE

image
JAVIER SORIANO Afp

Ipak, u 66. minuti gosti su pokleknuli, Capoue je ubacio loptu u prostor, a šesnaestercu gostiju stvorio se krater, Rabiot nije ispratio Pareja koji iz prve pogađa za izjednačenje i erupciju oduševljena na ispunjenoj De la Ceramici.

Ni nakon primljenog pogotka Juventus se nije vratio u igru, ni izmjene nisu donijele ništa, nedostajalo je kreacije u sredini. Imali su i sreće u 73. minuti jer je Rabiot bio na rubu crvenog kartona kada je otvorenim stopalom pogodio Chukwuezea u koljeno, ali Siebert mu je na koncu pokazao samo žuti karton.

Nisu ni domaći previše riskirali, a onda se u 85. minuti ukazala prigoda za goste, akciju Cuadrada, Morate završio je Vlahović preciznim udarcem u kut, ali je Rulli čudesno obranio ovaj pokušaj. Završilo je bez pobjednika, odluka će pasti za tri tjedna na Allianz stadionu u Torinu.

image
JAVIER SORIANO Afp

Linker
20. travanj 2024 10:38