CHRISTOF STACHE Afp
NAŠALIO SE S PSG-OM

VIDEO: Zvijezda Bayerna sve nasmijala nakon ždrijeba! ‘Zdravo još jednom, ovaj put neću reći i zbogom‘

Liga prvaka ponovno je spojila europske divove, a o svemu su se oglasili i akteri utakmice sezone
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. studeni 2022. 13:33

PSG i Bayern su sada već stari europski znanci. Bayern je svladao Parižane u finalu 2020. u Lisabonu, u formatu Final 8 zbog pandemije korone. Parižani su uzvratili godinu dana kasnije, na proljeće 2021. Pariz je slavio najviše zahvaljujući vatrenom Kylianu Mbappéu. Dobio je prvu utakmicu u Münchenu s 3:2 i izgubio s 1:0 u uzvratu.

S novim pravilom koje golovima postignutim u gostima daje isti težinu kao i domaćim golovima, bilo bi produžetaka. Tada je trener PSG-a bio Mauricio Pochettino, a na Allianz Areni bekovi PSG-a zvali su se Mitchell Bakker i Colin Dagba. Sada su tu mnogo bolji igrači, sada je tu i Leo Messi.

PSG je dakle bitno drugačiji nego tada, ali i Bayern je drugačiji. Trener više nije Hansi Flick nego Julian Nagelsmann (35), mlada trenerska zvijezda Bundeslige. Robert Lewandowski otišao je u FC Barcelonu, ali Bavarci su doveli Sadia Manéa, još jednog velikana među napadačima svjetske klase, nevjerojatnog posljednjih sezona s Liverpoolom, kao i sa Senegalom.

Bayern je izgubio samo jedan susret u Bundesligi i unatoč možda malo mlitavom početku sezone, od tada uživa u uspješnim utakmicama, konstantnoj formi i uvjerljivim pobjedama. Vidjeli smo što je Bayern napravio Barceloni u Ligi prvaka. Samljeo ju je pred 100.000 njezinih navijača.

U Ligi prvaka Nijemci su i inače bili impresivni, sa šest pobjeda u skupini koju su mnogi nazvali "skupinom smrti". Postigli su 18 golova, a primili samo dva. To je superiornija momčad od PSG-a, po svemu. Jedina dobra vijest za PSG je da Bayern ima nepromjenjivu kulturu, usmjerenu uvijek na ofenzivu. Stoga otvara igru ​​i ostavlja mjesta. Za Mbappéa, Neymara i Messija idealno. No, kako će se s njima u igri obraniti?

A što kažu sami akteri?

"Ovaj put, bez zbogom", šali se Thomas Muller. Godine 2021. bocnuo je Parižane objavivši priču na svom Instagramu u kojoj je rekao "zbogom" PSG-u, prije nego što su Parižani eliminirali Bavarce. Ovaj put je oprezniji.

"Zdravo još jednom, Pariz! Ah... Dvije jako dobre momčadi s jako dobrim igračima. Nažalost, u četvrtfinale može samo jedna momčad. Ovaj put - bez zbogom! Prošli put sam jako respektirao Pariz i jako se veselim ovoj utakmici. Velika, velika utakmica."

Luis Campos, nogometni direktor PSG-a:

"Sretni smo i ponosni što smo tu, a moramo iskoristiti to što igramo protiv sjajne momčadi i pokazati da u Parizu imamo jednu od trenutno najboljih momčadi na svijetu. Vrlo smo pozitivni, vrlo samouvjereni. Želimo odigrati sjajnu utakmicu i uživati ​​u ovom natjecanju. Želimo uzvratiti Bayernu za Lisabon."

To su već napravili 2021., ali tada nisu otišli do kraja. PSG ili Bayern? I Francuzi su realni, Bavarci izgledaju impresivnije.

Linker
18. travanj 2024 14:31