Zlatko Kranjčar i Marijan Vlak
 Boris Kovacev / CROPIX
PIŠE T. ŽIDAK

Marijan Vlak je bacio topovski udar u svlačionicu Dinama prije polijetanja u Tbilisi...

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 01. kolovoz 2016. 10:17

Da je Marijan Vlak, kojim slučajem, Otto Barić, a na žalost nije, popeo bi se u plavi salon ili tamo gdje već obitava Zdravko Mamić i rekao: “Hitno nam trebaju dva igrača!”
Ali, Vlak nije otišao gazdi, iako je to njegov posao, on je spona između kancelarije i svlačionice, on je “skoknuo” do novinara Večernjeg lista i izjadao se da se Dinamo “mora trgnuti”, da u momčadi vlada konfuzija, da jednostavno “nismo momčad”, da ti igrači mogu dati više.

Između redaka može se iščitati da je Dinamov problem igra, za što je uvijek kriv glavni trener. Marijan Vlak je bacio topovski udar u svlačionicu prije polijetanja u Tbilisi.
Cico Kranjčar i Marijan Vlak su suigrači iz šampionske ‘82, ali danas su, očito, na suprotnim stranama.

Ako je Dinamova igra jalova, što se doista moglo zapaziti na utakmici s Belupom, ako je Dinamo šepao već protiv Tbilisija, moglo bi se snimatelja Vlaka pitati - kako ste snimili igru imenjaka iz Tbilisija kada vas je iznenadio?

CICO U MINSKOM POLJU

Kao sportskog direktora trebalo bi ga pitati - gdje su ta dva igrača umjesto Pjace? Što rade oni gore u Dinamu? Broje lovu koju su inkasirali od transfera najboljeg igrača u Juventus, a za momčad ih nije briga! I je li se sportski direktor popeo u Mamićevu kancelariju, ma gdje bila, i rekao: “Daj nađi dva igrača, inače ispadamo...”.

Cico Kranjčar je sa Željkom Sopićem ostavljen u minskom polju, jer “nigdar ni bilo...”, a već su krenule priče. Ne, ne priča se o tome da je Marko Pjaca riješio sedam prošlosezonskih utakmica, što tvori 21 bod, već Cico nije stvorio igru kojom će Dinamo “pokoriti” Europu. Tražio je austrijskog centarfora, ali su “oni gore” procijenili da to nije to, imaš Hodžića, Soudanija i Fernandesa.

Sliči mi to na scenarij iz ranijih Cicinih boravaka u Dinamu, ali tada su ga mijenjali čak i kada je napravio rezultat. Sada će biti jednostavnije...

Tko će od hrvatskih klubova ove sezone napraviti najbolji rezultat u Europi?

Dinamo

Rijeka

Hajduk

Lokomotiva


Da, Belupo je velika opomena pred Tbilisi. Iako su Marko Rog i Paulo Machado pod upitnikom, nisu se potpuno oporavili, rekli su im - stisnite zube. U momčad se vraća Josip Pivarić, kojemu treba vremena za prilagodbu nakon višemjesečne pauze, na desnom beku bit će Petar Stojanović, u kojemu ima barem oštrine, ponekad i prekomjerne. Vratit će se vjerojatno i Leonardo Sigali i, nadam se, da će prestati griješiti, jer to se od argentinskih stopera ne očekuje.

ZADRŽATI SOUDANIJA

Na sredini terena će Kranjčar suprotstaviti četvoricu veznih (Rog, Machado, Antolić, Ćorić), a u vrhu napada će igrati Soudani i Fernandes. Alžirski napadač je i najveća šansa, u njega se čovjek može pouzdati, bez njega je Dinamo neusporedivo slabiji. Da sam na Mamićevu mjestu, dao bih mu lovu i zadržao ga još dvije godine u Dinamu. Uz Roga i Ćorića...

Lešković još neće konkurirati za momčad, njegov premijerni nastup očekuje se u Vinkovcima, protiv Cibalije, ali trenera hrabri dobra forma Benkovića. Unatoč kiksevima...
Dinamo je propustio već u Zagrebu riješiti pitanje plasmana u Europsku ligu, ali Ćorić je “previdio” Soudanija u gol-prilici. No, očekujemo da će Dinamo u Tbilisiju biti bolji nego protiv Belupa, da Fernandes neće pucati “škarice”, već će igrati ozbiljan nogomet, da će i Ćorić dati više nego što je dao na utakmici protiv sastava iz Koprivnice. I da će Rog ponoviti srčanu utakmicu iz Zagreba.

To bi trebala biti formula prolaska, iako, kada vidim kakvu “podršku” Kranjčar ima u bliskim suradnicima, opet se sjetim Preradovićeva Putnika: “Bože mili, kud sam zaš’o...”

Linker
25. travanj 2024 10:42