MARCO BERTORELLO Afp
LOŠA VEČER

Xavi nakon poraza rigao vatru! ‘Ljut sam zbog situacije u kojoj smo se trebali vratiti u život, to je nepravda‘

‘Već sam ranije rekao da se suci moraju objasniti. Ništa ne razumijem‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. listopad 2022. 23:44

Barcelona nakon poraza od Intera u Milanu 1:0 opet visi u Ligi prvaka, a krivnju je sasula na slovenskog suca Slavka Vinčića. Xavi je stigao za trenera dva kola prije kraja natjecanja u skupini protekle sezone s idejom da pokuša spasiti stvar i proći dalje u elitnom natjecanju, u tome nije uspio, a sada nakon tri kola imaju samo tri boda. Bayern je vodeći sa devet, Inter ima šest i da bi ostali u Ligi prvaka u sljedećem kolu doma moraju dobiti Inter.

Xavi za jednog trenera Barcelone ima nevjerojatno loš europski skor. U Ligi prvaka je u pet utakmica dobio jedino Viktoriju Plzen, izgubio je tri utakmice, a jednom igrao neodlučeno. U Europskoj ligi je protekle sezone ispao u četvrtfinalu od Eintrachta, a omjer mu je dvije pobjede, tri remija i jedan poraz. Dakle, sve zajedno to su tri pobjede, četiri remija i četiri poraza. Negativan saldo.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Barca je imala posjed lopte, ali nije zbila. Robert Lewandowski, autor 12 od 24 njihova pogotka ove sezone ostao je nevidljiv. Dembele je pogodio vratnicu, a gol Pedrija nije priznat zbog igranja rukom Fatija. Calhanoglou je svojim specijalitetom šutom iz daljine u smiraju prvog dijela donio pobjedu Interu.

Komentari španjolskih medija su poput Marcina "Šamar Barci u Milanu", ali i isticanje da je slovenski sudac Slavko Vinčić pogriješio što nije sudio kazneni udarac za Barcu zbog igranja Dumfriesa rukom. Išao je pogledati snimku i ostao pri svome da to nije za jedanesterac. List El Mundo Deportivo je to na svojem portalu prozvao skandalom.

Xavi je rigao vatru:

- Ljut sam zbog situacije u kojoj smo se trebali vratiti u život. To je nepravda. Već sam ranije rekao da se suci moraju objasniti. Ništa ne razumijemo. Sudac bi morao govoriti. Ne bih ja trebao govoriti u ime odluke koju nisam donio. Za mene je to vrlo jasna ruka. Sudac bi trebao dati objašnjenja. Zato to smatram nepravednim. Bili smo bolji, ali to nije bilo dovoljno - rekao je Xavi, iako je i samokritičan:

- Kasno smo se probudili. Zatrpali smo ih na kraju akcijama, ali nismo realizirali prilike. Znali smo da je šut izvan kaznenog prostora jedna od njihovih vrlina i tako smo dobili gol. Imamo tri preostala finala. Zabrinut sam zbog poraza. Bayern ima devet bodova, Inter šest, a mi tri. Situacija je složena, ali moramo se pokušati plasirati dalje u Ligi prvaka.

Linker
23. travanj 2024 15:53