HANS PETER LOTTERMOSER/AFP/PROFIMEDIA
‘Ako nastavi ovako...‘

‘Zadivio je cijeli svijet!‘ Hrvatski napadač ‘prekinuo prokletstvo‘ pa briljirao i u Ligi prvaka

‘Fizički je jak, ima dobar osjećaj za ulazak u dubinu i vrlo je neugodan za protivničku obranu‘
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2023. 09:50

Roko Šimić je jedan od junaka Salzburga. Najmlađa momčad u povijesti Lige prvaka sinoć je u gostima pobijedila Benficu (2:0) i tako trijumfalno otvorila ovo natjecanje, a hrvatski je napadač sudjelovao u oba gola - postigao je prvi iz jedanaesterca te nesebično asistirao Oscaru Gloukhu za drugi.

UEFA je Šimića proglasila igračem utakmice, a s obzirom na to kako on nije pretjerano poznat široj nogometnoj javnosti, danas je objavljeno nekoliko tekstova o njemu. Tako je njemački Kicker istaknuo kako je 190 centimetara visoki napadač iskoristio svaku ponuđenu priliku.

"Nakon sezone u Lieferingu gdje je postigao dosta golova, nekoliko nastupa za Salzburg i posudbe u Zürich, činilo se kako je sin nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Darija Šimića pao u drugi plan u prilično natrpanoj momčadi. No, hrvatski U21 reprezentativac je iskoristio priliku koju je dobio zbog nekoliko ozljeda, ali i povjerenja trenera Gerharda Strubera. Od početka sezone je jako pokušavao postići gol, ali nije imao uspjeha, a to prokletstvo je prekinuo s dva gola protiv Rapida. Manje od tri tjedna nakon toga zadivio je cijeli svijet u Lisabonu", piše Kicker i dodaje kako je Šimić iskoristio činjenicu da je Karim Konaté u posljednje vrijeme promašio tri jedanaesterca pa je Struber hrvatskom napadaču ukazao povjerenje koje je on iskoristio.

- On donosi mnoge aspekte koji su nam zanimljivi. Fizički je jak, ima dobar osjećaj za ulazak u dubinu i vrlo je neugodan za protivničku obranu - pohvalio je trener Salzburga Šimića nakon sinoćnje utakmice, a riječi hvale je imao i vratar Alexander Schlager koji je, s 27 godina, bio uvjerljivo najstariji igrač u sinoćnjoj prvoj postavi Salzburga.

- Ludo sam sretan zbog njega. Nije mu bilo lako u prošlosti, ali kada ostanete prizemni i naporno radite, bit ćete nagrađeni. Sada se stvari za njega vjerojatno odvijaju iznimno brzo. Treba uživati u svemu, ali i dalje biti svjestan da ima još uvijek puno potencijala za napredak. Ako nastavi ovako, on uistinu ima sjajnu budućnost pred sobom - istaknuo je Schlager.

Linker
03. svibanj 2024 22:35