DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NEUNIŠTIV DVOJAC

‘Zbog Modrića i Kroosa svi postavljaju isto pitanje, a u Realu je sinoć postojalo samo jedno zabrinuto lice‘

Mnogi su bili impresionirani novom ulogom hrvatskog kapetana na terenu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 12:21

Karim Benzema postigao je jedini pogodak u trijumfu Real Madrida protiv Liverpoola u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka u kojoj su Kraljevi prošli dalje ukupnim rezultatom (6:2). Međutim, ugledni se The Athletic posebno naklonio dvojcu koji je s osmijehom od uha do uha dočekao kraj utakmice. Radi se dakako o neuništivom stroju: Luka Modrić i Toni Kroos.

Nakon što je Francuz postigao pogodak, Carlo Ancelotti shvatio je kako je priči na Santiago Bernabeu stigao kraj, izvadio je 37-godišnjeg Modrića van u 82. odnosno 33-godišnjeg Kroosa u 84. minuti, a kamere su uhvatile trenutak kako su senatori momčadi ponosno sjeli na klupu i zasluženo odmorili nakon što su ugušili Liverpoolov vezni red.

image
JAVIER SORIANO Afp

Njihov utjecaj bio je vidljiv već na startu utakmice, Kroos je u drugoj minuti loptom kao na pladnju poslužio Benzemu koji je izbio jedan na jedan s Alissonom, ali sudac je označio zaleđe. Modrić se nešto kasnije mogao upisati i u strijelce, nakon što je Nijemac uputio povratnu loptu do koje nije mogao stići Benzema, Van Dijk je u posljednji čas blokirao da ona ne dođe do hrvatskog kapetana koji ne bi imao težak zadatak poslati je u praznu mrežu.

Odigrao desetku ‘za deset‘

Dakle, iskusni dvojac bio je zadužen usporiti ritam utakmice i držati konce u svojim rukama, a taj su zadatak izvršili besprijekorno. Athletic piše kako je jedina zabrinuta osoba na Bernabeu bio Davide Ancelotti, Realov pomoćni trener koji je nekoliko puta savjetovao Kroosa da pazi na Liverpoolove kontranapade, ali bivši njemački reprezentativac osvojio je pet zračnih duela i dva puta presjekao protivnička dodavanja i time otklonio bilokakve brige. U drugom je poluvremenu Jürgen Klopp odlučio zamijeniti napadača Darwina Nuneza za veznjaka Harveyja Elliotta i pokušati s njim dobiti dodatnu snagu na sredini terena, ali veterani se nisu predavali.

image
IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Irina R Hipolito/shutterstock Editorial/profimedia

Modrić je prolazio pored Trenta Alexandera-Arnolda kao pored duha i gurao Valverdea u priliku, ali Urugvajac ovoga puta nije bio toliko precizan. Španjolski mediji nakon susreta bili su impresionirani njegovom izvedbom na poziciji desetke u kojoj se nalazi odmah iza napadača, s Eduardom Camavingom i Kroosom koji su mu čuvali leđa.

Kako obojici ističe ugovor na kraju sezone, njihova sudbina u Madridu još nije poznata, pa se publika pita do kad će uživati u njihovim partijama u prijestolnici.

- Radi se o dvojici izvanrednih igrača i toga su svi svjesni, cijeli stadion aplaudira im kad izlaze i pokazuju koliko ih poštuju. Odluka o novom ugovoru nije samo na klubu ili njima osobno, stoga ostaje vidjeti što će biti s njima u budućnosti - rekao je The Athletic vratar Reala Thibaut Courtois.

Linker
24. travanj 2024 01:03