Maja Zlatevska / Cropix / CROPIX
NEKA BUDE TAKO

CICO KRANJČAR HLADAN KAO LED POŽELIO MOŽDA I NAJTEŽEG PROTIVNIKA 'Nikoga se ne bojimo!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. kolovoz 2016. 00:27

Sigurno je i Zlatku Kranjčaru bio poseban gušt, gledaš kako ispada Olympiacos, kako u Ligu prvaka neće ni Šahtar, kako se ugledni Celtic muči do zadnjih sekundi... A ti si sve riješio bez previše stresa, s četiri pobjede u četiri utakmice i možeš mirno razglabati koga bi želio za idućeg suparnika.

Odličan posao

Dan prije ždrijeba, Zlatko Kranjčar podvlači...

- Kad vidiš tko je sve ispao i kako su se neki morali oznojiti da prođu dalje, onda vidiš koliko je ta pobjeda u Tbilisiju vrijedna. Ma, ne samo ta, već sve četiri, to je uistinu sjajan pothvat. Napravili smo odličan posao, pobijedili, napunili se samopouzdanjem, dodatno poboljšali atmosferu, donijeli klubu i financijsku korist, poboljšali i koeficijent. Sad su pred nama novi izazovi, želimo još podići razinu naše igre, pripremiti se za taj play-off, da ga dočekamo što jači i plasiramo se u Ligu prvaka.

Nikoga se ne bojimo

Dinamo na kraju nije nositelj, malo je nedostajalo, ali pitanje je koliko. Nije neka razlika u kvaliteti, u redu, lani je Skenderbeu bio uistinu bingo, možda je ove godine to Dundalk, ali kad pogledate ostale mogućnosti, pa, sve je to tu negdje.

Jesu li lakši suparnici nenositelji Hapoel, Kopenhagen i Ludogorec od nositelja Celtica, APOEL-a i Salzburga? Nijanse su to, plusevi i minusi, s velikom dozom subjektivnosti. U svakom slučaju, danas je dan kad će Modri saznati suparnika, koje su dakle Cicine želje?

- Ne mogu reći da imam neku izraženu želju, sve su to jaki suparnici, respektabilne momčadi. Ali i mi smo, došli smo do play-offa uvjerljivo, imamo svoje adute i argumente i sigurno se nikoga ne bojimo. Plzen, Celtic, Salzburg, APOEL, Legia, nemam neku posebnu želju, u svakom od tih dvoboja šanse su otprilike 50:50 i sa svima možemo igrati. Koga god izvučemo, dobro ćemo se pripremiti i dati apsolutno sve da dođemo do elitnog natjecanja - jasan je Dinamov trener.

Ipak, ako možemo dodati, jedna mogućnost ipak iskače više od drugih. Celtic! Onako u nekim neslužbenim razgovorima s igračima i ljudima iz kluba najviše smo čuli upravo tu želju. Ugledno ime, atraktivan suparnik, privlačan publici, a nogometno, igrački, tu negdje u rangu s Dinamom, možda i malo ispod. Uostalom, prije dvije godine Modri su u Europskoj ligi slavili u Maksimiru, izgubili u Glasgowu, iako su bili bolji, opasniji.

Imamo šanse sa svima

Ne samo to, imao bi Celtic i “sentimentalnu vrijednost”, sjećate se, Cico, Celtic, 1998, Liga prvaka po prvi put. Nećemo si lagati, i medijski je Celtic također daleko najprivlačniji izbor, zamislite tek naše škotske kolege, Celtic protiv kluba koji s klupe vodi trener čiji sin igra za omražene Glasgow Rangerse. Poznavajući ih, trljali bi ruke, danima.

- Celtic bi sigurno bio lijepa priča na svaki način, igračima možda i još jedan motiv više, jer radi se o najatraktivnijem suparniku, sigurno. Ali, ponavljam, tko god bude s druge strane, koga nam god darovale kuglice u Nyonu, mi imamo šanse. Štoviše!

Pobjeda u Tbilisiju i prolaz u play-off donio je Kranjčaru i momčadi još nešto. Mir i vrijeme za uigravanje i poboljšanja. Kako će ga trener iskoristiti vrijeme do prve utakmice?

- Ha, ne mogu baš reći da imamo puno vremena, čekaju nas utakmice u HNL-u, derbi u Splitu između ostaloga. Evo, došli smo s puta, dva treninga pa utakmica u Vinkovcima, pa onda Split, svaka dva-tri dana je utakmica. Ne žalim se, naravno, prilagođavamo se, naviknuti su igrači na to, samo želim pokazati da svaku minutu moramo dobro iskoristiti. Kako ćemo se pripremiti? Ovisi, naravno, i o suparniku, nije isto protiv koga igraš, ali svakako ćemo najviše raditi na osvježavanju i taktici. Iako smo u Gruziji odigrali taktički dobru utakmicu, još ima tu dosta mjesta za pomake.

---------------------------------------------------------------------------------

LIGA PRVAKA - ŽDRIJEB PLAY-OFFA

PUT PRVAKA

Nositelji

Viktoria Plzen (Češ) 44.585

RB Salzburg (Aut) 42.520

Celtic (Ško) 40.460

APOEL (Cip) 35.935

Legia Varšava (Polj) 28.000

Nenositelji

Dinamo Zagreb (Hrv) 25.775

Ludogorec (Bug) 25.625

FC Kopenhagen (Dan) 24.720

Hapoel Beer-Sheva (Izr) 4.725

Dundalk (Irs) 2.590

-------------------------------------------

PUT NEPRVAKA

Nositelji

Manchester City (Eng) 99.256

Porto (Por) 92.616

Villarreal (Špa) 60.142

Ajax (Niz) 58.112

Borussia M. (Njem) 42.035

Nenositelji

Roma (Ita) 41.587

Steaua (Rum) 36.576

Monaco (Fra) 36.549

Young Boys (Švi) 24.755

Rostov (Rus) 11.716

Danas u Nyonu točno u podne ždrijeb play-offa Lige prvaka

Linker
28. travanj 2024 01:48