Navijači Frankfurta ipak su se odlučili pojaviti u Italiji

 ANTONIO BALASCO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
KONTROVERZNA ODLUKA

Žele zaustaviti ‘kaos‘ pod svaku cijenu, otkazani letovi, Hrvati ostali bez podrške: ‘Hitno moramo nešto učiniti‘

Nijemci su apelirali na krovnu organizaciju da spriječi ovaj presedan, Talijani ne poštuju pravila
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. ožujak 2023. 10:47

Svaka nadolazeća utakmica Lige prvaka za Eintracht Frankfurt nova je povijesna stranica. Klub Kristijana Jakića i Hrvoja Smolčića dosad je samo jednom (1959./1960.) nastupao u najvišem rangu europskog nogometa, i to kada format natjecanja nije imao veze s trenutno važećim.

Ove sezone preživjeli su ‘pohrvaćenu‘ D skupinu, gdje su uz Tottenham Ivana Perišića izborili poziciju ispred Sportinga i Marseillea, što su treneru potonjeg kluba Igoru Tudoru tada poprilično zamjerali. Iduća povijesna stepenica je Napoli, protiv kojeg je Eintracht izgubio 0:2 u prvoj utakmici osmine finala, a u srijedu traže spas pod uzavrelom atmosferom stadiona Diego Maradona.

image

Napoli je slavio 2:0 u prvoj utakmici osmine finala

DANIEL ROLAND Afp

Međutim, Nijemci u tom pohodu neće imati podršku svojih navijača. To je odluka Talijanskog ministarstva unutarnjih poslova, koje je prošlog tjedna izdalo sudsku zabranu čelnicima Serie A, prema kojoj ne smiju prodavati ulaznice gostujućim fanovima iz Frankfurta. Argument su pronašli u sigurnosnim mjerama, a prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin strogo je osudio taj potez.

- Nije prihvatljivo da talijanska vlast odlučuje da njemački navijači nisu dozvoljeni, pod hitno moramo učiniti nešto po tom pitanju. Odluka vlasti apsolutno je pogrešna, promijenit ćemo pravila - kazao je predsjednik krovne nogometne organizacije u intervjuu za ZDF.

image

Victor Osimhen i Kristijan Jakić

DANIEL ROLAND Afp

Navijači Eintrachta, naravno, ogorčeni su ovom odlukom, koja je, piše spomenuti ZDF, u suprotnosti s pravilnikom UEFA-e, koja nalažu da gostujući klub ima pravo na 2400 ulaznica. Navodi se da je otkazano šest letova iz Frankfurta prema Italiji, a klub se nedavno oglasio o situaciji.

- Ovakav utjecaj s argumentom o sigurnosnim mjerama u našim je očima narušavanje konkurencije - rekao je član upravnog odbora Eintrachta Philip Reschke, a svoje mišljenje iznio je i glasnogovornik kluba:

- Već nekoliko mjeseci fiksirano je 2400 ulaznica za gostujuće momčadi, čini mi se da su neki drugi interesi ovdje igrali ulogu. Pozivam UEFA-u da spriječi ovaj presedan koji ugrožava integritet natjecanja - rekao je Axel Hellmann, koji je ujedno i izvršni direktor Nogometnog saveza Njemačke.

Linker
27. travanj 2024 17:04