Detalj s utakmice Shamrock - Ludogorec

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
BUGARI POSLALI PORUKU

‘Znamo snagu hrvatskog prvaka, u Razgradu moramo ostvariti prednost uoči uzvrata u Zagrebu‘

I Dinamo i Ludogorec dočekuju međusobni okršaj u 3. pretkolu LP u vrlo dobrom raspoloženju
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 31. srpanj 2022. 20:20

Dinamo je dobrom igrom i uvjerljivom 4:1 pobjedom protiv Istre poslao jasnu poruku Ludogorecu, ali i iz Bugarske je stigao jednako žestok odgovor. Ludogorec je, naime, na svom travnjaku u 4. kolu bugarskog prvenstva “pregazio” novaka u ligi, Spartak iz Varne, pobijedivši čak 5:0 (3:0) i s deset bodova zasjeo je na vrh ljestvice.

Razlika između Ludogoreca i Spartaka otprilike je identična razlici između Dinama i Istre, stoga možemo zaključiti da su suparnici u 3. kvalifikacijskom kolu za Ligu prvaka uredno apsolvirali domaća iskušenja i u dobrom će raspoloženju dočekati dvoboj u utorak u Razgradu.

Ludogorec je načeo goste iz Varne već u 41. sekundi (!), strijelac je bio Tekpetei. Desetak minuta kasnije već je bilo visokih 3:0 (Rick u 5. minuti i Igor Thiago u 12.), a u završnih 15-ak minuta u strijelce su se upisali Cicinho (76) i još jednom Igor Thiago (81), kojeg su gledatelji proglasili igračem utakmice i za nagradu je dobio – pjenušac...

- Bio je ovo pravi Ludogorec, želimo stvoriti ovakav identitet naše momčadi, koja će uvijek protiv objektivno slabijeg suparnika potvrditi visoku klasu. Odigrali smo stvarno dobru utakmicu i sretan sam zbog toga. No, sutra je novi dan, a u utorak je pred nama vrlo teška i vrlo važna utakmica. Znamo snagu hrvatskog prvaka i učinit ćemo sve kako bismo napravili dobar posao na svom stadionu i ostvarili rezultatsku prednost uoči uzvrata u Zagrebu - rekao je Igor Thiago za bugarski sportski list Gong.

Istaknimo da je za Ludogorec debitirao Poljak Jakub Piotrowski (24). Ovaj je zadnji vezni igrač prije nekoliko dana došao iz njemačkog drugoligaša Fortune iz Düsseldorfa, kao zamjena za Brazilca Alexa Santanu (27), koji je napustio Ludogorec i vratio se u domovinu, u Atletico Paranaense. Budući da je trener Ludogoreca, Ante Šimundža, uoči dvoboja s Dinamom ostao bez standardnog para zadnjih veznih (Santana se vratio u Brazil, dok je 23-godišnji Angolac Show isključen na uzvratu protiv Shamrocka), bugarski mediji špekuliraju da bi Piotrowski mogao biti u startnoj postavi protiv Dinama...

- Kad moji igrači daju maksimum, onda je i rezultat ovakav kakav je bio protiv Spartaka. Bez obzira na suparnika, pristup uvijek mora biti ovakav - rekao je Šimundža.

Jesu li vaši igrači možda u podsvijesti imali dolazeći okršaj s Dinamom? I umara li vas ovaj ritam igranja?

- Nisam osjetio, a ni u igri se nije vidjelo da igrači razmišljaju o utakmici u utorak, bili su usredotočeni samo na Spartak. A spoznaja da igramo u ovako jakom ritmu za nas je privilegij i potvrda da smo dobra momčad. Da nam je teško, ne bismo bili profesionalci, bavili bismo se nekim drugim poslom - rekao je Šimundža, koji je u odnosu na utakmicu protiv Shamrocka u utorak napravio sedam promjena u svom sastavu.

Ludogorec je igrao u ovom sastavu (4-2-3-1): Padt - Cicinho, Terziev, Verdon, Gropper - Shaw (od 46. Piotrowski), Jordanov - Tekpetei (od 64. Delev), Jankov (od 72. Cauly), Rick (od 64. Despodov) - Igor Thiago (od 82. Tissera).

Linker
23. travanj 2024 11:51