StoryEditor
Dinamov trening u Budimpešti
 GNK DINAMO
Impresivan popis

Zoran Mamić rušio je Bilića, Prandellija, Aguirrea, Wengera i Maradonu. Sada je na redu novo ugledno ime

Osim Solarija, Mamić nikad nije pobijedio još samo dva poznata trenera, Guardiolu i Cocua
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. rujan 2020. 16:20

Zoran Mamić danas će za protivnika imati Serhija Rebrova, trenera koji je za sada mnogo poznatiji po sjajnoj igračkoj karijeri. Trener Modrih do sada se sučeljavao s mnogim poznatim imenima. Pobjeđivao je Arsenea Wengera, Winfrieda Schafera, Marcela Gallarda, Michaela Laudrupa, Henka ten Catea, Ramona Diaza, Cesarea Prandellija, Christiana Grossa, Javiera Aguirrea pa čak i Diega Maradonu!

Pobijedio je i dva naša poznata trenera, Slavena Bilića i Nenada Bjelicu. Kao što vidite, niska poznatih i jakih trenerskih imena koje je pobijedio mlađi Mamić je zaista impresivna. Zoran je zaista nakupio iskustva u okršajima sa slavnim trenerskim “facama”, a uostalom, igrao je i finale Svjetskog klupskog prvenstva, u kojem je njegov Al-Ain izgubio od Real Madrida koji je tada vodio Santiago Solari.

Osim Solarija, Mamić nikad nije pobijedio još samo dva poznata trenera, to je Pep Guardiola, s kojim se kao trener Dinama susreo u Ligi prvaka dok je ovaj sjedio na klupi Bayerna, a nije uspio trijumfirati niti nad Phillipom Cocuom u Europskoj ligi, u vremenu kad je Nizozemac bio trener PSV Eindhovena.

Naravno, s poznatim trenerima Mamić se ponajviše susretao dok je bio trener u arapskom svijetu. Ali kad pogledate koliko je tu bilo trenera s velikim pedigreom, Mamić se može pohvaliti s zaista odličnim rezultatima protiv njih, a također i iskustvom koje je stjecao u tim obračunima. Večeras će mu sigurno biti itekako potrebno protiv Serhija Rebrova koji odlično radi u Fradiju. 

Mamićevi ‘trofeji‘

Austria Beč (Nenad Bjelica) - Dinamo 2:3
Dinamo - Arsenal (Arsene Wenger) 2:1
Al Ittihad (Slaven Bilić) - Al Hilal 0:2
Al Hilal - Esteghlal (Winfried Schäfer) 1:0
Al Ain - River Plate (Marcelo Gallardo) 2:2 (5:4-11m)
Al Rayyan (Michael Laudrup) - Al Ain 1:4
Al Jazira (Henk ten Cate) - Al Ain 2:3
Al Hilal (Ramon Diaz) - Al Nasr 0:2
Al Ain - Al Nasr (Cesare Prandelli) 2:1
Al Nasr - Al Ahli (Christian Gross) 1:0
Al Ain - Al Wahda (Javier Aguirre) 3:2
Al Ain - Fujairah (Diego Maradona) 4:2

Linker
23. rujan 2020 17:03