Frenkie de Jong

 CARLO HERMANN Afp
NEUGODNA SITUACIJA

Zvijezda Barce se obrušila na novinare: ‘Govorite i pišete neistine, kako vas nije sram to raditi?

Konferencija za medije se pretvorila u obračun De Jonga s novinarima iz Španjolske
Piše: HinaObjavljeno: 21. veljača 2024. 10:05

Konferenciju za medije Barcelone uoči utakmice osmine finala Lige prvaka obilježila je svađa zvijezde Katalonaca s novinarima. Frenkie de Jong se odlučio obračunati sa španjolskim novinarima. Najviše se svađao s Ferranom Martinezom iz Mundo Deportiva, ali ni drugi nisu bolje prošli. De Jonga su, kaže, zasmetale laži koje su u zadnje vrijeme pisane o njemu.

- U zadnje vrijeme sam iznerviran. Ljuti me to što pišete. Objavljujete jako puno laži i to ne mogu razumjeti. Govorite i pišete neistine. Ne znam kako vas nije sram to raditi - rekao je nizozemski veznjak Martinezu koji mu je odgovorio da te informacije dobiju od ljudi bliskih klubu.

- Nadam se da je i to laž. Znam da puno toga izmišljaš o raznim ljudima. To moraš promijeniti. Puno se priča o mojem ugovoru, statusu, plaći... Jako je puno laži. Tvrdite da zarađujem 40 milijuna godišnje, a to je jako daleko od stvarnosti. Neću reći koliko zarađujem, ali hoću da vi o tome lažete. O meni se stvorio narativ koji je potpuno lažan. Jako sam sretan u Barci. To je klub mojih snova i nadam se da ću još dugo biti ovdje.

De Jong je istaknuo kako su odnosi u klubu odlični.

- Što se tiče toga da plasirate laži o meni jer vam ih navodno daju iz kluba, mogu reći da su u klubu svi, od igrača, trenera pa do osoblja, divni prema meni. Za čistu desetku. Nije mi bitno ako novinari napišu da sam igrao loše jer svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali toliko laži... Morate se promijeniti i prestati s tim. Previše toga izmišljate i osjećam kao da se to nikada neće promijeniti - zaključio je ljutiti De Jong.

De Jong je u Barci od 2019. godine kada je stigao iz Ajaxa za 86 milijuna eura. Za Katalonce je imao 207 nastupa i zabio 16 golova, te upisao 21 asistenciju. S klubom je osvojio prvenstvo i kup.

Linker
06. svibanj 2024 06:27