KERSTIN JOENSSON Afp
POSIPANJE PEPELOM

Zvijezda Bayerna: ‘Nema više izgovora za nas igrače. Ne možemo kriviti trenera niti bilo što drugo‘

Dok dio navijača bavarske momčadi prstom upire u trenera, iz svlačionice stižu drugačije ocjene
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. travanj 2023. 11:52

Često su za vrijeme prijenosa utakmice Bayerna i Manchester Cityja kamere na Allianz Areni fokusirale čelnike bavarskoga kluba, koji nisu mogli biti zadovoljni viđenim.

Režiser je time vjerojatno želio naglasiti odgovornost glavnog operativca Olivera Kahna i sportskog direktora Hasana Salihamidžića u Bayernovim igrama i rezultatima.

Smjena trenera Juliana Nagelsmanna nije urodila plodom, Thomas Tuchel nije se pokazao spasiteljem ni čudotvorcem. Ispao je iz Njemačkog kupa i Lige prvaka, preostalo mu je još prvenstvo u kojem će vjerojatno do kraja voditi veliku bitku s Borussijom Dortmund.

- Jako sam zadovoljan s obje utakmice protiv Cityja, bilo je apsolutno vrhunski. Bili smo rame uz rame s najboljom momčadi u Europi, koja je u najboljoj formi. Imali smo ih na udici u obje utakmice. Međutim, postojala je razlika u samopouzdanju i formi. Iz malo prilika koje su stvorili u obje utakmice uspjeli su nas kazniti, i mislim da konačni rezultat ne odražava zbivanja na terenu – komentirao je Tuchel.

Naravno, Bayernovi navijači vjerojatno imaju malo drugačiji pogled na stvari od trenera koji je zbog pretjerane nervoze dobio drugi žuti karton i kraj utakmice dočekao na tribini.

image

Joshua Kimmich

CHRISTOF STACHE Afp

Činjenica je da je Tuchel dobio tek dvije od šest utakmica nakon što je na klupi Bavaraca naslijedio Juliana Nagelsmanna, što se posljednji put klubu iz Münchena dogodilo 1991. godine.

- Teško je reći što bi se dogodilo s drugim trenerom. Mislim da ćemo puno profitirati od Thomasa Tuchela. Naravno da je za njega ovo teška utakmica, jer je odmah po dolasku imao jako, jako važne utakmice – rekao je Joshua Kimmich, Bayernov kapetan u uzvratu s Građanima.

Kimmich je imao odličan odnos s bivšim strategom Nagelsmannom, no dotaknuo se i odgovornosti ‘neposrednih proizvođača‘.

- Nema više izgovora za nas igrače. Ne možemo kriviti trenera niti bilo što drugo. Mi smo na terenu i moramo popraviti stvari. Nastavit ćemo raditi s novim trenerom, i mislim da će biti dobro – poručio je Kimmich.

Linker
07. svibanj 2024 22:03