Clive Brunskill/Getty Images
LIGA PRVAKA

ZVIJEZDA BAYERNA NIJE ŠTEDJELA KOVAČA, A PROTIVNIČKI TRENER STAO U OBRANU HRVATA! Klopp objasnio koliko je teško bilo Niki Kovaču složiti taktiku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2019. 13:30

Nakon što je Robert Lewandovski 'ziheraški' taktički pristup Nike Kovača u dvjema utakmica protiv Liverpoola označio kao glavni razlog ispadanja iz Lige prvaka, svoje viđenje Kovačevih taktičkih postavki iznio je Jurgen Klopp, trener Liverpoola.

I pokazao malo trenerske kolegijalnosti...

"Odlični smo u kontranapadima. Zato nitko protiv nas neće igrati posve otvoreno. Zato je našim protivnicima teško igrati napadački nogomet", rekao je Klopp i dodao:

"Nismo očekivali da će se Bayern postaviti tako oprezno, ali znamo kako se nositi s takvom situacijom. Bayernu nije bilo lako, u suprotnom bismo ih kaznili kontranapadima. U početku smo željeli držati utakmicu otvorenu, ali zapravo smo ih visoko pritisnuli tek u drugom poluvremenu. Igrali smo puno bolje i mislim da je Bayernu u drugo poluvremenu bilo jako teško."

Kovač je nakon utakmice čestitao Liverpoolu i rekao da je prolaz engleske momčadi u četvrtfinale Lige prvaka potpuno zaslužen. Bayernu sada preostaje borba s Borussiom Dortmund za titulu prvaka Njemačke, kao i lov na titulu u Kupu. Status hrvatskog trenera na klupi Bayerna vjerojatno će biti podvrgnut novoj rundi propitivanja. A u tom smislu, kada se već govori o Kovaču i Kloppu, zanimljivu izjavu nakon sinoćnje utakmice dao je i legendarni Franz Becekenbauer.

"Klopp bi bio idealan trener za Bayern. Kada je bio u Borussiji Nijemce je naučio igrati brz nogomet. U međuvrmenu su mnogi usvojili njegov stil", rekao je Beckenbauer.

Linker
03. svibanj 2024 05:21