Karim Benzema i Antonio Rudiger

 OSCAR DEL POZO Afp
STRIKTNO SE DRŽI PRAVILA

Zvijezda Reala uoči okršaja s Chelseajem: ‘Ne jedem i ne pijem ništa, ali to mi nije nikakav problem‘

Branič Kraljevskog kluba se striktno pridržava Ramazana i pravila svoje vjere
Piše: SNObjavljeno: 10. travanj 2023. 16:23

Zvijezda Real Madrida Antonio Rüdiger je u velikom intervjuu za Marcu, između ostalog, progovorio i o postu koji prolazi. Njemački se branič, naime, strogo pridržava ramazana, a to znači da tijekom dana živi bez hrane i pića.

‘Navikao sam. Ništa ne jedem i ne pijem, toga se pridržavam striktno. Nije lako, ali treniraš, pregledaš glavu i samo to napraviš. To je jedno od mojih glavnih oružja, a na kraju krajeva ispoštovati ramazan mi nije nikakav problem‘, rekao je Rüdiger pa dodao kako s trenerima nije morao prolaziti neka posebna pravila tijekom posta:

‘Razgovarao sam s nutricionistom, to mi je najvažnije. Moram znati što jesti i koliko moram piti. Kao pitam trenere, natjerat će me da trčim, bolje onda da razgovaram s nutricionistom‘, kroz smijeh poručuje branič koji moli pet puta dnevno, a čak je i prekinuo snimanje kako bi se pomolio.

Život u Madridu mu odgovara.

‘Sretan sam u Španjolskoj. Super su mi ljudi, kultura i način života. Ljudi su vrlo prijateljski nastrojeni i gostoljubivi. Odeš u restoran i nije prenatrpano, ne zaskaču te ljudi... Imaju poštovanja. Tu je i klub, suigrači, stožer... Sve je savršeno‘, kaže Rüdiger.

Real očekuje dvoboj s Chelseajem u Ligi prvaka, a upravo je iz tog kluba Rüdiger stigao u Madrid.

‘Chelsea se jako promijenio i ne znam što očekivati. Ne sliči baš na ekipu za koju sam igrao. Očekujem kvalitetu jer su jako dobri igrači, ali ne znam što možemo još očekivati. Neće biti lako, ali mi smo Real Madrid‘, rekao je Rüdiger pa dodao:

‘Bila bi super priča da sam igrao finale protiv njih, ali za mene na terenu nema emocija i razmišljam samo o pobjedi. Ovo je četvrtfinale i svašta se može dogoditi.‘

Linker
17. travanj 2024 15:19