ETTORE GRIFFONI Nurphoto Via Afp
EKSKLUZIVNO ZA SN

Zvonimir Boban: ‘To što pišu Talijani je suluda izmišljotina! Ligu prvaka igrat će samo europski klubovi‘

Neizmjerno bogatstvo Saudijaca, čini se, neće im osigurati ulaznicu za europski nogomet
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. kolovoz 2023. 19:33

Ugledni talijanski list Calcio e Finanza izašao je u eter sa šokantnom tvrdnjom da je Saudijska Arabija dogovorila s UEFA-om da će od 2025. njezin prvak postati dio Lige prvaka, a to bi mu - dakako - omogućila posebna pozivnica. Calcio e Finanza pretpostavlja da je golemi novac koji bi Saudijska Arabija dala kroz takav dogovor argument koji UEFA ne može odbiti.

Znamo da Saudijci ulažu suludo velik novac u nogomet, te da s milijardama mašu kao da je sitniš u pitanju, ali nemoguće nam je bilo povjerovati da bi UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin samo tako pristao na takvo što. Stoga smo nazvali Zvonimira Bobana, glavnog nogometnog operativca UEFA-e.

- To je suluda izmišljotina navodno ozbiljnog lista iz Italije! Ozbiljni novinari i novinske kuće nas pitaju da li je nešto istina ili nije, ne lupaju ovakve gluposti. Ligu prvaka, kao i sva UEFA-ina natjecanja, igrat će samo europski klubovi, to je predsjednik Čeferin rekao sto puta. Izgleda da nije lako slušati i napisati istinu, ali u takvom ludilu živimo. Ili bolje reći - neki žive! - odrješit je bio Zvonimir Boban.

Drugačiji odgovor nismo ni očekivali. Čeferin je sa svojim suradnicima u niz navrata čvrsto pokazao da nema tog novca ili nenogometnih ideja koje će ga omesti u ideji da nogomet napravi još boljim i pristupačnijim svim žiteljima Europe. Ni neizmjerno bogatstvo Saudijske Arabije nikada to neće moći promijeniti.

Linker
09. svibanj 2024 03:16