STRAMACCIONI O MARKU

'Livaja je bio protagonista sa svojim pogocima, no mora još jako puno raditi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2012. 10:27

Trener talijanskog nogometnog diva Intera, Andrea Stramaccioni, bio je vrlo zadovoljan predstavom svojih mladića, prvenstveno Markom Livajom, u rezultatski nebitnom susretu 6. kola Europa lige protiv Neftčija.

Susret je okončan rezultatom 2-2, a naš Livaja dva je puta tresao mrežu gostiju. Iako je Canales pogotkom u 89. minuti pokvario gotovo sve dobro što su Interovi mladići napravili u susretu, Stramaccioni je imao samo riječi hvale za svoje nogometaše.

- Bili smo jako dobri večeras. Čestitam ovim mladim momcima. Dobar je to znak za nas da tako dobro napreduju. Sada samo moraju nastaviti s napornim radom i ostati skromni. Daju nam mnogo nade za budućnost - rekao je Stramaccioni koji je nakon toga istaknuo jedno ime u momčadi.

- Livaja je bio pravi protagonista sa svojim pogocima. Ja i moji pomoćnici već ionako imamo izuzetno visoko mišljenje o njemu i zato smo ga odlučili zadržati u klubu na početku sezone. No, još je uvijek mlad. Mora nastaviti naporno raditi ako želi maksimalno iskoristiti svoj potencijal - pohvalio je strateg Intera našeg nogometaša, koji je se pak nada da će jednog dana "smjeniti" Diega Milita kao prvu napadačku opciju u klubu.

- Igrali smo bolje od njih. Mogu biti sretni osvojenim bodom. Međutim, izuzetno sam sretan svojom igrom i dvama postignutim pogocima. Sada se okrećemo Napoliju - rekao je Livaja kojeg je nakon toga novinar usporedio s Militom.

- Da li mogu biti novi Milito? Mogu se samo nadati - zaključio je 19-godišnji Livaja.

Livaja: Stramaccioni mi daje samopouzdanje

Iako je postigao tri, u četvrtak navečer hrvatskom su nogometašu Marku Livaji, igraču talijanskog Intera, priznata "samo" dva pogotka u susretu protiv azerbajdžanskog Neftčija u sklopu 6. kola Europa lige.

Zabijao je Livaja dva puta za vodstvo Intera (1-0, 2-1), a zabio je i u 73. minuti, međutim pomoćni sudac nije primjetio da je njegova lopta prešla gol-liniju prije negoli ju je obrambeni igrač Neftčija izbacio van. To bi bilo 3-1 za Inter, a Livaja bi imao upisan prvi hat-trick u dresu milanskog sastava.

- Ostvarenje sna je igrati za ovako veliki klub. Treći gol? Ušla je, ali nema veze. Bit će još prilika za hat-trickove - rekao je dobro raspoloženi Livaja, kojeg već mnogi vide kao nasljednika Diega Milita.

- Ja Milito? Mogu se samo nadati (haha). Ma ja mogu igrati na kojoj god poziciji trener Stramaccioni želi da igram. On mi svojim povjerenjem daje jako puno samopouzdanja i zbog toga sam mu iznimno zahvalan. Čast mi je igrati uz bok ovako velikih igrača - rekao je 19-godišnji Hrvat, pred čijim je klubom veliki okršaj protiv Napolija predstojećeg vikenda pred svojim navijačima.

- Nadam se dobroj utakmici i pobjedi. Nije bitno hoću li zaigrati ili ne - zaključio je skromno.

Linker
23. rujan 2024 17:29