DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
MODRI BEZ ŠIRINE

Livaković je u drugom poluvremenu bio Dinamov najbolji igrač, a kad je vratar najbolji, onda je sve jasno

Nije bilo tečnosti u igri, bila su to spora dodavanja, pa su gosti lako zatvarali prilaze svojim vratima
Piše: Milivoj BračunObjavljeno: 26. studeni 2021. 07:02

Komentira: Milivoj Bračun

Nije to bilo dobro... Većom dijelom utakmice Dinamo se mučio, a najbolje je izgledao onih desetak minuta nakon vodstva, pa do primljenog pogotka. Od samoga se početka vidjelo da je momčad bila pod golemim pritiskom i taj je vodeći pogodak skinuo utege koji su opterećivali Plave. Na žalost, opet je prekid bio koban, pa su gosti uoči odlaska na odmor sve vratili na početak i u nastavku se Dinamo opet borio i s Genkom, ali i s pritiskom. I tu bitku nije dobio, upitno je koliko ovi Dinamovi igrači mogu izdržati ovakav pritisak. Nije to lako...

Vratar Dominik Livaković bio je u drugom poluvremenu Dinamov najbolji igrač. A kad je vratar najbolji igrač momčadi, onda je praktički sve jasno. Bilo je dosta problema u Dinamovoj igri, teško se probijala elastična obrambena formacija Genka, nije bilo dovoljno kreacije, kao ni raspoloženih igrača u zagrebačkom sastavu. Ivanušec se silno trudio, pokušavao je povezati redove, ali rijetko je u tome uspijevao.

Nije bilo tečnosti u igri, bila su to spora dodavanja, pa su gosti lako zatvarali prilaze svojim vratima i čuvali svoj prostor. A onda su, posebno u zadnjih pola sata, dobro koristili otvoreni prostor i jurili su u opasne protunapade. Sreća je da je Livaković bio raspoložen i s dvije je vrhunske obrane sačuvao remi.

No, treba ovaj bod pogledati i s pozitivne strane. Ipak je napravljen korak prema naprijed, Dinamo nije izgubio i bude li na kraju imao isti broj bodova kao i Genk, bit će u prednosti jer je bolji u međusobnim dvobojima. Uostalom, zašto bi to Dinamo sigurno izgubio u Londonu protiv rasterećenog West Hama? Nadalje, zašto bi to Genk upisao sigurnu pobjedu doma protiv također neopterećenog Rapida? Zašto Rapid ne bi nešto "čvaknuo" u Belgiji?

Jasno je, naravno, da Dinamo mora u Londonu biti znatno bolji nego što je bio protiv Genka i nadam se da će na Otoku izgledati znatno bolje. Plavima je uvijek potrebno desetak dana da dođu k sebi nakon reprezentativne stanke, a vjerujem da će i Ademi, koji je iznimno važan kotačić u Krznarovu sastavu, uskoro dohvatiti pravu formu.

Dinamu je nedostajalo energije, gubitak nekoliko važnih igrača u ljetnom prijelaznom roku pokazuje se kao veliki problem, nije lako nadoknaditi Majera, Gvardiola... Dinamo više nema tako široku i kvalitetom bogatu klupu kao što je imao ranijih sezona. Vidi se to i u domaćem prvenstvu, vidi se i u europskim utakmicama...

Linker
25. lipanj 2022 09:56