Laurence Griffiths/Getty Images
SAD IH JE SRAMOTA

LIVERPOOL IPAK ODUSTAO OD BIZARNOG ZAHTJEVA, TE SE ISPRIČAO Zaradili su milijarde prošle sezone, a htjeli su državni novac za isplatu plaća

Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2020. 23:17

Aktualni europski nogometni prvak Liverpool povukao je svoj zahtjev za povlačenjem državnog novca za isplatu plaća neigračkom osoblju tijekom pandemije kronavirusa, a izvršni direktor kluba Peter Moore ispričao se navijačima zbog prvotne odluke koja je naišla na velike kritike britanske javnosti.

U subotu je Liverpool zatražio sredstva iz plana britanske vlade za održavanje radnih mjesta tijekom krize uzrokovane koronavirusom prema kojemu je zaposlenik obavezan isplaćivati samo 20 posto, a država čak 80 posto plaća do 2,500 funti premda je ostvario prihode od oko 600 milijuna eura (više od pet milijardi kuna) dok je njegov vlasnik američki milijarder John Henry "težak" oko 2.4 milijarde eura.

"Prošlog smo tjedna došli do pogrešnog zaključka i stoga se iskreno ispričavamo. Naše namjere su osigurati čitavoj radnoj zajednici što veću zaštitu od gubitka zarade tijekom ovog neočekivanog perioda. Radimo na tome da pronađemo alternativne načine za poslovanje dok nema utakmica", objavio je Moore.

Linker
18. travanj 2024 16:32