REUTERS/Alessandro Garofalo
IZ SAMOIZOLACIJE U SAMOIZOLACIJU

LJETNI TRANSFER ILI NOVI UGOVOR? PRED VATRENIM JE RAZDOBLJE KOJE ĆE MU ODREDITI KARIJERU Njegov agent morat će se strpjeti: 'Mene nitko još nije zvao'

MARCELO BROZOVIĆ Hrvatski reprezentativac odradio katantenu s Interovim igračima, a nakon dolaska kući čekaju ga još dva tjedna ‘bez socijalnih kontakata’
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. ožujak 2020. 09:16

Milanski Inter zaključio je dvotjednu karantenu koju je uveo nakon što je objavljeno da je Juventusov igrač Rugani pozitivan na koronavirus. Podsjetimo, zadnji Juventusom suparnik bio je u Seriji A upravo Inter, zbog toga su Interovi nogometaši proveli 14 dana u karanteni. Lijepa je vijest da nitko od njih nije zaražen, pa, iako su Milano i Lombardija već tjednima najveće europsko žarište zaraze, među Interovim igračima zasad nema ‘pozitivnih’. Poslije kraja te karantene igračima je klub savjetovao da ostanu u Milanu, da ne napuštaju zemlju, no stranci su ipak dobili zeleno svjetlo da, ako to zatraže, mogu otići svojim kućama.

Bičanić čeka poziv

Prema Gazzettinu pisanju, zasad su to pravo iskoristili samo Slovenac Samir Handanović te naš Marcelo Brozović, dok još nije sigurno hoće li kući u Bruxelles Belgijac Romelu Lukaku te Danac Eriksen. Spominje se i odlazak Vecina i Godina u Urugvaj, međutim oni zasad nisu otišli. Naravno, saveznik Handanoviću i Brozoviću jest udaljenost Hrvatske i Slovenije od Milana, nisu morali zrakoplovima (ionako je zračni promet u kolapsu), a Brozović je, naravno, imao i dodatan razlog za odlazak u Zagreb, nedjeljni potres.

Rijeka, 161119.
Rujevica, stadion HNK Rijeka.
Nogomet, grupa E, utakmica Hrvatska - Slovacka, kvalifikacije za Europsko prvenstvo EURO 2020
Na fotografiji: Marcelo Brozovic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Ipak, poštujući sve propise, Brozović je, bez obzira što je u Italiji proveo dva tjedna u karanteni i nije pokupio koronavirus, ulaskom u Hrvatsku morao pristati na samoizolaciju, pa će tako provesti iduća dva tjedna. Naravno, osim ako u Interu ne odluče prekinuti prisilni odmor i započeti s treninzima. Dotad će svi igrači Intera nastaviti trenirati po rasporedu koji su dobili od klupskih trenera.

No, kad je Brozović u pitanju, neki talijanski mediji izvijestili su da bi mu Inter na ljeto mogao ponuditi novi, bolji ugovor, Brozović bi tada postao sigurno jedan od dva, tri najplaćenija igrača. Međutim, po jednoj od tih priča, Inter bi iz tog ugovora izbacio Brozovićevu odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura. Znači, bolji ugovor, ali bez klauzule, koja omogućava klubovima da ga dobiju za povoljnu svotu. Nije tajna da Brozovića žele mnogi klubovi, između ostalih spominjao se i madridski Real, 60 milijuna je vrlo povoljna cijena za igrača njegova kalibra. Ili, bila je povoljna prije ove krize, zapravo, nitko ne zna kako će tržište reagirati kad opet sve krene i koje će cifre i najjači klubovi moći odvajati za transfere.

- Mene nitko iz Intera nije zvao - samo je kratko kazao Brozovićev menadžer Miroslav Bićanić, ne želeći uopće ulaziti ni u kakve priče o Brozovićevoj budućnosti.

Dizanje kod Contea

Sad je ipak svima u glavi samo zdravlje, pogotovo u Italiji, svi se nadaju da će sve skoro proći i onda će biti mjesta i vremena za razgovore, pregovore, planove... U svakom slučaju, Brozović je ove sezone postao jedan od najvažnijih Interovih igrača, bio je i kapetan, kod Antonija Contea napokon je našao kontinuitet, status i postojanost forme. U Interu je već punih pet godina, prolazio je mnoge uspone i padove, no, ove je sezone napravio najveći iskorak prema društvu najboljih veznih igrača u Serie A pa i šire.

Brozović je jedan od igrača čiji se najveći “boom” očekivao na Euru, nakon toga možda i transfer u Englesku ili Španjolsku, no na neki način on je ipak u ‘win-win’ situaciji. U Interu ga žele zadržati, ponuda će sigurno biti, tek tržište nakon oporavka mora odrediti gabarite.

Linker
19. travanj 2024 08:55