Xavi Hernandez
 Barrington Coombs/Getty Images
LEGENDA SE VRAĆA?

LJUBIMAC NAVIJAČA OTKRIO JE POD KOJIM BI UVJETIMA SJEO NA NJEGOVU KLUPU: 'Ne želim pokvarene ljude blizu sebe i moja mora biti zadnja!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2020. 16:28

Ne treba u to dvojiti, jer jednoga će se dana to sigurno dogoditi. Nekadašnji veznjak Barcelone, a sada trener katarskog Al Sadda, Xavi Hernandez preuzet će taj klub na mjestu prvog trenera. Već je trofejni veznjak bio povezivan s klubom uoči dolaska Quiquea Setiena, ali je odbio postati šefom stručnog stožera.

Xavi je sada, nekoliko tjedana kasnije u intervjuu za Mundo Deportivo rekao kada bi i pod kojim uvjetom preuzeo momčad s Camp Noua.

- Ranije nisam bio spreman, ali sada sam u Kataru stekao iskustvo i znanje te bih se rado vratio u Barcelonu. Naravno, pod uvjetima u kojima bih ja vodio projekt od nule. To znači da želim birati suradnike na način da nema pokvarenih ljudi blizu svlačionice - kazao je Xavi.

Otkrio je da je već imao kontakte s ljudima iz kluba, baš tada kad je ustoličen Setien.

- Uprava zna moje uvjete, a ja se ne povlačim niti se bojim izazova. Naravno da ne želim raditi sam, ali želim oko sebe ljude kojima vjerujem. Bivši kapetan Carles Puyol je jedan od njih, ali i Jordi Cruyff, odličan biznismen s mnogim dragocjenim iskustvima i znanjem. Ja sam timski igrač, razumijem i horizontalnu strukturu u razmatranju odluka, ali posljednja riječ u bilo kojoj odluci mora biti moja - dodao je Xavi.

Linker
25. travanj 2024 13:32