Boris Kovačev/Cropix
CELTIC SE NE IZJAŠNJAVA

Ljungberg poput Grincha: Škvorc zagolicao maštu, ali zbog Šveda pao u drugi plan

Spominjala se Nova Godina kao dan izjašnjavanja Neila Lennona, no prijelaz iz stare u novu godinu donio je Celticu previše događanja da bi Dino ostao u prvom planu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. siječanj 2011. 15:52

U Varaždinu tipična siječanjska tišina. Sabiru se dojmovi iz protekle 2010., dogovaraju se posljednji detalje zimskih priprema koje počinju 17. siječnja. I osluškuje se sjever Europe, konkretno Glasgow, odakle bi ovih dana trebao stići službeni stav Celtica po pitanju eventualnog angažmana mladog stopera Krojača, Dina Škvorca. Spominjala se Nova Godina kao dan izjašnjavanja Neila Lennona, prvog čovjeka struke Zeleno-bijelih, no prijelaz iz stare u novu godinu donio je Celticu previše događanja da bi Međimurec, koji će za četiri tjedna napuniti 21, ostao u prvom planu. Primat su uzeli s jedne strane Fredrik Ljungberg, poznati 34-godišnji Šveđanin koji je posljednje dvije godine igrao u Seattleu i Chicagu, a ovih je dana dogovorio suradnju s Bhoysima, te s druge strane Old Firm, grandiozni gradski derbi Rangersa i Celtica koji je, da gušt bude veći, s glatkih 2:0 pripao gostu, dakle Celticu.

- Istina je da je dinamičan ulazak u 2011. malo skrenuo misli s boravka Škvorca u Glasgowu, tim više što Celtic prvotno i nije za tu poziciju predvidio tako mladog igrača, već dosta iskusnijeg, koji će pomoći u očito ljutoj borbi za naslov prvaka Škotske (Celtic je sada prvi, sa 4 boda prednosti, ali i dvije utakmice više od Rangersa, op.a). No, isto je tako činjenica da ih je Dino zagolicao svojom kvalitetom i pristupom koji se na Otoku posebno cijeni, stvarno su se veoma pozitivno Škoti izrazili o njemu. Hoće li u to ime stići i konkretna ponuda, znat ćemo idućih dana - komentar je Samira Toplaka, trenera i sportskog direktora Varaždina.

Linker
16. lipanj 2024 22:30