AFP
SPORT BILD

Lokomotiv želi Mandžukića! Rusi nude 14 milijuna eura za hrvatskog napadača

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2012. 15:04

Trener i sportski direktor Wolfsburga Felix Magath odlučan je u novu sezonu Bundeslige ući sa značajno smanjenim kadrom i već je sastavio popis igrača koje je spreman prodati, piše tjednik Sport Bild u novom broju.

"Vukovi" trenutno pod ugovorom imaju više od 40 profesionalaca što je previše čak i za Magatha koji je poznat kao trener koji tijekom sezone koristi veliki broj igrača. Jasno je da će mnogi ovoga ljeta napustiti klub, a najugledniji igrač "u izlogu" je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić. Nakon potvrde dolaska Basa Dosta, najboljeg strijelca nizozemske lige prošle sezone, Mandžukić je i definitivno ušao u kategoriju igrača koje Wolfsburg namjerava prodati.

Pisalo se o tome i ranije, nakon što Magath s hrvatskim napadačem i njegovim agentom nije uspio postići dogovor oko nastavka suradnje. Prvi strijelac Wolfsburga u prošloj sezoni privukao je pažnju moskovskog Lokomotiva koji, tvrdi Sport Bild, nudi Nijemcima 14 milijuna eura odštete.

U Lokomotivu bi Mandžukić surađivao sa sadašnjim hrvatskim izbornikom Slavenom Bilićem koji nakon Eura odlazi u Moskvu, ali 26-godišnji napadač navodno ima i ponudu Tottenhama.

Bayern bira između Lewandowskog i Džeke



Čelnici Bayerna u potrazi su za vrhunskim napadačem koji bi činio "ubojiti" dvojac s Marijem Gomezom. U fokusu su trenutno, piše Sport Bild u novom broju, dva imena: Robert Lewandowski iz Borussije Dortmund i Edin Džeko iz Manchester Cityja...

Bayern je, podsjetimo, već osigurao dolazak, točnije povratak Claudija Pizarra iz Werdera, no s 33 godine na leđima Peruanac nije dugoročno rješenje. Za očekivati je da će u sljedećoj sezoni imati status rezerve, a trener Jupp Heynckes bi volio imati u momčadi još jednog napadača koji je u stanju puniti suparničke mreže poput Gomeza.

Lewandowski i Džeko su "identificirani" kao idealna rješenja, ali u oba slučaja postoji problem, navodi Sport Bild. Kod Lewandowskog je to njegov sadašnji klub Borussia Dortmund, a kod Džeke upravo on sam. Aktualni njemački prvak ne želi prodati poljskog napadača, pogotovo ne najvećem suparniku za naslov. Bayern je, piše tjednik, već kontaktirao s agentom 23-godišnjeg Lewandowski koji se zasad ne izjašnjava o svojim željama.

Što se tiče Džeke, on je u siječnju prošle godine prešao iz Wolfsburga u Manchester City za 37 milijuna eura. S obzirom da najčešće nije u prvoj postavi, nije nemoguće da bi "građani" pristali na prodaju iako odšteta sasvim sigurno ne bi bila mala. No, ni sam Džeko se, tvrdi Sport Bild, ne želi odreći plaće koju ima u Cityju, a koju mu Bayern ne može ili ne želi dati.

I dalje je, tako, neizvjesno za koga će se od spomenute dvojice Bavarci odlučiti i hoće li uopće biti u stanju dovesti ikoga od njih. No, u klubu ne očajavaju jer se u konačnici za sljedeću sezonu ipak mogu osloniti na Pizarra, a onda dogodine krenuti u novi lov na neku od zvijezda.

Linker
23. rujan 2024 18:30