POVIJESNI USPJEH

Lokomotiva svladala Slaven Belupo i privremeno zasjela na 2. mjesto HNL-a!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 23. studeni 2012. 20:59

I u drugom uzastopnom polju Lokomotiva je igrala utakmicu vrijednu drugog mjesta. Nakon sraza s Hajdukom stigao je Slaven Belupo kojeg Lokosi još nikada nisu pobijedili. Trijumf u ovom ogledu za obje momčadi značio je noćenje na 2. mjestu s petka na subotu. Gosti iz Koprivnice došli su bez mnogo prvotimaca, ali to nije bio njihov najveći problem. Njemu je ime bilo Silvio Rodić. Dvije njegove katastrofalne reakcije istinski su uništile Farmaceute na Maksimiru.

Sjajna šansa za goste dogodila se u 12. minuti. Dejan Glavica proigrao je Mateasa Sardelića u kaznenom prostoru. Karlo Bručić je zakasnio, a Delić je iz vrlo izgledne situacije pucao svom snagom, ali iznad vrata. Prvu priliku Lokosi su stvorili u 20. minuti. Domagoj Pavičić je odlično proigrao Gorana Zakarića koji je loptu prebacio na svoju slabiju desnu nogu, pa mu je vratar Silvio Rodić bez problema obranio udarac. Uostalom, kao i pokušaj Andreja Kramarića sa 18 m dvije minute kasnije. I onda je u 25. minuti sjevnulo.

Na 20-ak m od vrata s loptom je bio Domagoj Antolić, na kojeg suparnici baš i nisu obratili previše pažnje. Veznjak Lokomotive to je odlučio iskoristiti i ljevicom je opalio prizemno prema bližem kutu. Rodić na to nije bio spreman, dirao je loptu, ali je onda ona od njega ipak završila u mreži . Samo dvije minute kasnije gosti su izjednačili, opet je prekid bio koban za Plavo-bijele kao i toliko puta u ovom prvenstvu.

Nakon kornera Delić je pucao s ruba kaznenog prostora a vratar Dominik Picak nije reagirao sigurno i loptu je odbio samo do Martina Šabana, koji je iz blizine poentirao. Igrači Lokomotive mislili su da se radi o zaleđu, neizvjesnost je trajala nekoliko trenutaka, ali suci se nisu oglasili. I bolje da nisu, pogodak Slavena Belupa bio je posve čist.

Gosti su ubrzo ostali bez ozlijeđenog kapetana Elvisa Kokalovića, pa je njihov trener Roy Ferenčina bio primoran na zanimljivu izmjenu. S obzirom na tanak izbr na klupi, u igru je ubacio napadača Tomislava Bušića. Kramarić je u 38. minuti opasno tukao iz slobodnjaka s 25 m, a lopta je otišla malo pokraj vrata.

Već u 3. minuti nastavka novo vodstvo Lokomotive. Tomislav Barbarić je iznio loptu i odlučio zapucati s čak 35 m. Lopta je išla brzo, ali je išla točno prema Rodiću, koji je reagirao još lošije nego kod prvog pogotka. Nevjerojatno je pogriješio i lopta mu je nekako završila iza leđa.

Rodić je tako potpuno psihički slomio svoje suigrače i u 63. minuti Slaven je i treći put mogao kapitulirati, no pokušaj Zakarića iz slobodnjaka otišao je malo pokraj vratnice. Ipak, u 70. minuti Lokosi su i treći put zabili.

Delić je neoprezno u šesnaestercu srušio Kramarića, koji je sam izveo najstrožu kaznu i pogodio. Bio mu je to 11. ligaški gol ove sezone kojim se na ljestvici strijelaca na vrhu izjednačio sa Sammirom. Nakon pogotka domaćin je nastavio napadati, čak je i Rodić uspio upisati jednu običnu obranu nakon udarca iz blizine Ivana Borasa. Ali rezultat na semaforu nije se promijenio.

Lokomotiva - Slaven Belupo 3:1 (Antolić 26', Barbarić 49', Kramarić 71 11m / Šaban 28')

ZAGREB Stadion u Maksimiru. Gledatelja 300. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić).

LOKOMOTIVA (4-1-4-1): Picak, Boras, Barbarić, Mesarić, Bručić, Chago, Pavičić, Trebotić, Antolić, Zakarić, Kramarić. TRENER:Tomislav Ivković.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić, Barić, Grgić, Bubnjić, Geng, Kokalović, Čanađija, Delić, Brlek, Glavica, Šaban. TRENER: Roy Ferenčina.

Linker
25. rujan 2024 01:24