Split, 171112.Gradski stadion Poljud.Nogometna utakmica 16. kola 1. MAXtv lige izmedju Hajduka i Lokomotive.Na fotografiji: Torcida.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX
HAJDUK - LOKOMOTIVA 0-0

Lokosi šokirali Poljud: Kramarić i društvo zaustavili Hajduk, Bijeli proslavili Picaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2012. 16:43

Teška, rovovska bitka na Poljudu pred 8.000 gledatelja u ogledu Hajduka i Lokomotive na kraju je završila bez pobjednika i bez golova. Daleko od toga da je ovo bila jedna dosadna utakmice - baš naprotiv, bilo je uzbuđenja i drame - ali nedostajao je onaj začin koji nogomet čini osobitim, nedostajali su golovi.

Dva podjednaka suparnika na kraju su podijelili bodove, remi je najpravedniji ishod onoga što smo gledali u ovih 90 minuta.

S obzirom da tradicija nije naklonjena Splićanima koji su zadnje tri utakmice protiv "lokosa" izgubili, može se čak reći da im je ovaj bod dobar, prekinuli su negativnu tradiciju i zadržali drugu poziciju na tablici.

Nije ovo bila utakmica u kojoj je Hajduk pokazao moć kao što je to običavao ove sezone na Poljudu. Hajdukovci su previše griješili, nije bilo tečnosti u njihovoj igri niti preciznosti u onim rijetkim pravim prigodama.

A imali su neke vrlo izgledne šanse. Sušić je već na samom otvaranju utakmice imao zicer sa dva metra, ali on iz te situacije gađao ravno u vratara "lokosa" Picaka. Andrijašević je bio u sličnoj situaciji u drugom poluvremenu, na centaršut sa lijeve strane iz blizine je tukao glavom, ali mlako opet u vratara.

Nije Hajduk imao ni sreće. U situaciji kad su Krstičeviću nedostajala tri standardna igrača (Maglica, Vršajević i Milić) još se ozlijedio Vuković i to već nakon dvadesetak minuta igre.

Lokomotiva je potvrdila ono što smo znali, da se radi o više nego solidnoj momčadi. Uostalom ovo im je bila utakmica u kojoj su bili u prigodu da se s pobjedom probiju se na drugu poziciji, odmah iza matičnog Dinama. Lokosi su se na Poljudu predstavili u dopadljivom izdanju, s nekolicinom potentnih igrača

Obranu je držao Samateh, dopao se Zakarić i Antolić, ali prvo ime bio je Andrej Kramarić koji je bio opasan kao vrag. Izborio se za neke odlične šanse, tukao je dvaput izand grede, jednom pored stative, a nabolju šansu imao je u 36. minuti kad je njegov udarac pod gredu krajnjim naporom izvukao Blažević. Kramarić je mogao presuditi Hajduku, ali Splićani su se ovog puta izvukli.

KRAJ UTAKMICE

84. minuta - Kramarić dobro tuče sa 18 metara, Blažević odbija

74. minuta - Nakon kornera Milović tuče glavom, tik iznad vratnice

71. minuta - Caktaš je tukao sa 16 metara, Picak brani

68. minuta - Kramariću je malo nedostajalo da šokira Poljud. Blažević je spasio Hajduk

60. minuta - Gotovo identična situacija kao u prvom poluvremenu. Ovoga puta je Andrijašević pucao glavom s pet metara,no i on je pogodio vratara Picaka.

52. minuta - Kontra Lokomotive umalo je završila pogotkom. Milović je klizećim startom spasio siguran gol.

45+2. minuta - Kramarić je pokušao, lopta je otišla nekoliko metara od vrata Blaževića.

43. minuta - Sušić je dobro pucao izvan 16-erca, ali je lopta otišla iznad grede.

38. minuta - Caktaš je pucao iz skraćenog kornera, vratar Lokomotive je na mjestu.

21. minuta - Ivan Vuković je zbog ozljede napustio teren. Ušao je Kiš

9. minuta - Sušić je s dva metra neometan pucao glavom, no Picak je ponovno na visini zadatka.

5. minuta - Prvi pokušaj Hajduka. Caktaš je oštro pucao, ali je Picak na mjestu

2. minuta - Torcida je digla koreografiju za generale, započela je pjesma "Moja domovina" uz podizanje zastave Hrvatske preko pola tribine

Na Poljudu se okupilo oko 10 tisuća gledatelja

Utakmica je počela!

HAJDUK - LOKOMOTIVA 0-0

HAJDUK: Blažević - Oremuš, Maloča, Milović, Stojanović - Sušić, Radošević, Milić, Andrijašević, Caktaš - Vuković.

LOKOMOTIVA: Picak - Samateh, Barbarić, Mesarić, Bručić - Boras, Antolić, Maleš, Trebotić, Šitum - Kramarić.

Linker
19. svibanj 2024 03:25