SA SAMMIROM U BEČU?

Lončarević: S njim će nas Austria satrati; Barić: Halilović mora početi od prve minute!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2013. 18:58

Dinamo u Beč putuje na naizgled nemoguću misiju. Kako uhvatiti Ligu prvaka kad si doma izgubio 0:2? Teško da teže ne može biti. Ne sumnjamo da će modri dečki dati sve od sebe, da će motivacija biti viša od Himalaje. Ali neće odlučivati motivacija, isto tako motivirani će biti momci Nenada Bjelice, u to ne trebate sumnjati. Plasman u Ligu prvaka odlučit će tjelesna spremnost, uigranost momčadi, te moguće pojedinačne kvalitete igrača. S logičnim dodatkom da je pred Dinamom mnogo zahtjevniji zadatak jer je u debelom zaostatku.

Možda i najveća bečka zagonetka glasi: treba li od prve minute zaigrati Sammir? Svi znamo o kakvu se igraču i talentu radi. Brazilac s hrvatskom putovnicom jednim potezom može riješiti utakmicu, može maštovito asistirati, postići pogodak, svojim kreacijama držati veznu liniju čija igra će definitivno biti krucijalna u Beču, kao što je uostalom bila u Zagrebu. Gdje su dečki Nenada Bjelice satrli Jurčićev izbor? Može li Sammir u ovakvu stanju, nepripremljen, biti bitna figura kompozicije koju će voditi dvojac Mamić - Krznar? U prvoj zagrebačkoj utakmici bivši trener Jurčić ubacio ga je zadnjih pola sata, ništa nije dobio.

Halilović je u samo 20 minuta napravio više od svih veznjaka

Pitali smo Otta Barića treba li Sammir početi od prve minute u Beču? Njegove opservacije prije prve utakmice u Maksimiru pokazale su se iznimno točnima, sve što je rekao bilo je na mjestu.

- Ne bih izravno odgovorio na ovo pitanje. Zašto? Jer ispada da stalno nekoga nešto učim. Rekao sam već četiri-pet bitnih stvari, ali su se svi na to oglušili, ne čuju, ne vide. Sad je već vrijeme da ljudi koji sjede na klupi Dinama i sami razmisle - kaže Barić.

Herr Otto ponudio je jedno drugo razmišljanje.

- Mali Alen Halilović je zadnjih dvadeset minuta ušao u igru u Koprivnici. U tom kratkom vremenu odigrao je šest jakih poteza. Predriblao je, dodao i centrirao. Druga je stvar što suigrači to nisu realizirali. On je u tih dvadeset minuta odigrao više od svih veznih igrača u toj utakmici, uključujući i Sammira! Neću nikome soliti pamet, ali Halilović bi morao igrati u Beču!

Samoubojstvo bi bilo staviti ga od starta

Što o temi 'Sammir od prve minute’ misli bivši trener Dinama Ilija Lončarević?

- U takvoj utakmici gdje Dinamo mora napraviti nešto veliko i sustići prednost Austrije od dva gola, samoubojstvo bi bilo Sammira staviti od prve minute! U Sportskim novostima o njemu sam pročitao jednu jako lijepu rečenicu Nenada Bjelice, mislim da je ne treba ponavljati - kazao je Lončarević.

- Sammir nije spreman. To je vidljivo, zato ne može igrati.

Trenutni trener Gorica bio je pomalo sarkastičan.

- Ja sam stariji trener, ne razumijem moderne metode priprema. Kako se trima treninzima može pripremiti igrač? Do jučer je bio na Hvaru. Ne znam, možda se zaista trima treninzima može.

Dobro, ima i mišljenja da bi na početku, dok još ima snage, Sammir mogao gurnuti neku dobru loptu, poput one koju je Beqiraju gurnuo u Koprivnici?

- Kakva dobra lopta! Pa Austria će nas satrati u sredini terena, kao što je to napravila u Zagrebu. Izgubili smo utakmicu kad je Sammir ušao u igru. Što se zezamo sa stvarima koje su toliko egzaktne? Meni su rekli da ne volim Sammira. Zašto ga ne bih volio, što ga ne bih volio. Pa svi vidimo da je on najtalentiraniji igrač ovog trenutka u Hrvatskoj. Ali kakve veze to ima s ozbiljnim nogometom?

Linker
29. rujan 2024 10:28