Temisvar, Rumunjska, 011009.Stadion Dan Paltinisanu.Europska liga, 2. kolo.Temisvar - DinamoNa fotografiji: Filip Loncaric.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
ZDRAVA KONKURENCIJA

Lončarić se ne predaje: 'Ubijat ću se od rada i moliti da mi ligamenti opet ne popucaju!'

'Smatram da smo već osvojili i prvenstvo i Kup, te da ćemo na ljeto definitivno pokucati na vrata Lige prvaka. Ostanemo li na okupu i zadržimo li trenera, to je realna opcija!'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 30. prosinac 2010. 16:56

Život je lijep, i tako okrutan, nemilosrdan, nepravedan. Kao što je nepravedna i predrasuda kako su nogometaši i ljudi iz tog okruženja umišljeni, oholi, samodovoljni. Jučer smo se u krematoriju na Mirogoju po tko zna koji put uvjerili da nije tako. Naime, posljednjem ispraćaju Alena Dautbegovića (41), vratarskog trenera u Dinamovom podmlatku, sinu legendarnog Fahrije koji je zahvaljujući genima također bio vrstan među vratnicama, nazočili su više nego brojni prijatelji i štovatelji.

Sućut roditeljima te supruzi Lidiji i kćerkama Dei i Matei među prvima izrazili su Alenovi učenici Ivan Kelava, Filip Lončarić, Kristijan Kahlina. Sigurno su došli i mnogi drugi, ali tko bi sve registrirao u tolikoj gužvi.

- Otišao je moj najbolji i najdraži trener, apsolutno naj-naj po svemu! - kasnije će pričati Lončarić, sjajna 'jedinica’ Modrih.

Što je s Filipom, kad se priključuje prvotimcima?

- Moram malo prikočiti, čini mi se da idem prebrzo, a to se može osvetiti.

Ipak, povratka nema bez barem šest mjeseci pozorne i iscrpljujuće rehabilitacije. Specifičan nogometaški trening odrađuje s klupskim stručnjakom Ivanom Štefanićem, rado se gomba i privatno, u slobodno vrijeme jer ništa mu nije teško.

- Toliko sam propatio da nijedna žrtva nije pretjerana. Sad ću za Novu godinu nakratko predahnuti, odmaknuti se od svega, napose psihološki, onda stisnuti dopunskim žarom.

Lončarić je zablistao lanjske jeseni. Partija u Temišvaru spada u remek-djela; bila je to rapsodija talentiranosti, atraktivnosti i pogotovo učinkovitosti. Dokaz da je riječ o ekstra-klasi. Na nesreću, ponovo je na tribini...

- Ivan Kelava? Branio je super! Baš se iskazao, potvrdio da se na nj smije računati u najkompliciranijim zadacima.

Kako će završiti njihovo nadmetanje za Vahino povjerenje?

- Veselim se našoj konkurenciji. Bit će lijepo. Ne zaboravimo ni Marina Skendera. Znam što mi preostaje: raditi još više, upornije, svestranije i priželjkivati da ligamenti neće stradati!

Bilo bi krajnje nepošteno da mu ih slome i četvrti put...

- Otkad sam na bolovanju uživao sam i nervirao se u gledalištu, kako kada.

Još žali za izmaklim plasmanom u euro-proljeće, ali se tješi novim trofejima:

- Smatram da smo već osvojili i prvenstvo i Kup, te da ćemo na ljeto definitivno pokucati na vrata Lige prvaka. Ostanemo li na okupu i zadržimo li trenera, to je realna opcija!

Vahid je impresirao i njega makar su kratko surađivali:

- Fantastičan strateg, baš onakav kakav nam je trebao. Pravo rješenje. I pravi potez Uprave. Nadam se da će u Maksimiru biti još dugo.

Linker
20. travanj 2024 18:34