PROBLEMI ZA ŠTIMCA

Loše vijesti iz Munchena: Mandžukić ozlijedio koljeno, upitan za dvoboj u Beogradu

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 01. rujan 2013. 10:57

Faktor zdravlja, koji je usko povezan s faktorom sreće, jedan je od najvažnijih za svakog izbornika. Igor Štimac je pred ovaj vikend prizivao ključnu vijest, da su svi zdravi i na raspolaganju za pripreme reprezentacije, no pehovi su već zakucali na njegova vrata. Već u petak otpao je Gordon Schildenfeld zbog problema s preponama. U subotu je stigla druga loša vijest. Milan Badelj je stradao na prvenstvenoj utakmici HSV-a i prema prvim prognozama zbog ozljede mišića pauzirat će najmanje tri tjedna.

No, vijest koja će najviše alarmirati Štimca je fizičko stanje M arija Mandžukića. Stasiti napadač Bayerna, koji je u petak proslavio i peti trofej u godinu dana članstva u bavarskom divu, europski Superkup, ozlijedio se protiv Chelseaja. U utakmici gdje je Mandžukić vodio žestoku borbu s braničima londonske momčadi, prije svega s agresivnim Ivanovićem i Cahillom, dogodio se i duel u kojem su načeti unutrašnji ligamenti lijevog koljena. Mandžukić je ušao u jedan blok prilično labavo i od inercije duela koljeno se malo 'okrenulo’. U prvi trenutak Mandžukića nije to mučilo, vjerojatno zato što je bio vruć. Nakon što je sa suigračima proslavio osvajanje Superkupa, po noći je koljeno počelo boljeti. Rano ujutro, kad je avionom krenuo za Hrvatsku, Mandžukić je šepao i trpio popriličnu bol.

O svemu je izvijestio izbornika Štimca, koji je odmah od zdravstvene službe zatražio da se organizira pregled magnetskom rezonancom. Nakon toga će se točno znati u kakvom je stanju Mandžukićevo lijevo koljeno. Činjenica da nema otekline svakako je dobar znak da nema nekih ozbiljnijih lezija, no priroda ligamenata je takva da je svaki i najmanji problem bolan i ozbiljno smeta igraču.

Linker
16. lipanj 2024 17:32