AFP
PORTUGALAC TONE

Lov na Zlatnu loptu: Ribery favorit, Ronaldo autsajder! Ima li to veze s Blatterom?

Poput pravog autsajdera koeficijent na njegovo slavlje penje se do čak preko 7! Što je uistinu više no što se očekivalo, uostalom, nije logično da toliko zaostaje...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. studeni 2013. 09:26

U Zürichu će 13. siječnja 2014. Fifa proglasiti dobitnika Zlatne lopte, saznat ćemo tko je najbolji nogometaš svijeta za 2013. godinu. Svjetske kladionice izbacile su koeficijente, oni koji se žele kladiti mogu krenuti. Onako, na prvu, upada u oči da je Francuz Franck Ribery po koeficijentima apsolutno najveći favorit za dobitnika. Između 1,70 i 2,10 omjeri su na njegov trijumf, dok je na pobjedu Lea Messija između 2,45 i 3,75. Argentinac je, dakle, prvi pratitelj Francuza, a Cristiano Ronaldo na trećem mjestu poprilično zaostaje. Poput pravog autsajdera koeficijent na njegovo slavlje penje se do čak preko 7! Što je uistinu više no što se očekivalo, uostalom, nije logično da toliko zaostaje, bez obzira što se Real i nije imao čime podičiti prošle sezone.

Odmah je to pokrenulo teoretičare zavjere koji u tome vide posljedicu sukoba Ronalda i Seppa Blattera, Fifina prvog čovjeka. Podsjetimo, Blatter je na jednom predavanjau rekao da mu je Messi draži i da je bolji igrač, ismijavao je Ronaldovo 'lickanje’. Izašlo je to u javnost, Ronaldo je odgovorio.

- Više nikad neću doći niti na jednu ceremoniju pod okriljem Fife - kazao je Portugalac.

Blatter se ispričao, ali šteta je nanesena, a sumnje posijane. Ima li visoki koeficijent na Ronalda veze s tim sukobom, s obzirom da je Portugalac kazao kako se neće pojaviti u Zürichu, bilo bi glupo da dobije Zlatnu loptu? Dobro, ima dotad još vremena, dva mjeseca, no kladionice Ronaldovu pobjedu proglašavaju većim čudom no što objektivno jest. No, može li ga baš sukob s Blatterom pretvoriti u favorita do izbora?

Linker
22. rujan 2024 11:04