REUTERS/Phil Noble
U LOVU NA STOPERA

LOVREN BI USKORO MOGAO NAPUSTITI LIVERPOOL, JEDAN OD KANDIDATA I TALIJANSKI VELIKAN Englezi ne žele pustiti Vatrenog za manje od 28 milijuna eura

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 15. lipanj 2019. 21:41

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren 5. srpnja će proslaviti 30. rođendan nakon sezone u kojoj je s Liverpoolom ostvario dječački san. Osvojili su Redsi Ligu prvaka godinu dana nakon što su u finalu istog natjecanja izgubili od Real Madrida i hrvatski reprezentativac upotpunio je svoju riznicu trofeja. U ljeto 2018. godine slavio je drugo mjesto s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu, a u lipnju 2019. veliki trijumf s Liverpoolom. No, nakon osvajanja Lige prvaka Lovren nam je u Madridu otvoreno kazao:

- Ako i odem ovog ljeta, otići ću ponosan. Da, ne znam što će biti, ne znam hoću li ostati na Anfield Roadu.

Jasna poruka

Poruka je jasna - pitanje je hoće li Lovren i u šestoj uzastopnoj sezoni nastupati u crvenom dresu velikana iz grada na rijeci Mersey. S Jürgenom Kloppom nije se dogovorio o produženju ugovora, koji mu istječe 2021. godine, kad će Lovren imati 32 godine. Nema Klopp ništa protiv Lovrenova ostanka u Liverpoolu, dapače, no ne može mu garantirati mjesto prvotimca pokraj nedodirljivog Virgila van Dijka, mladog Joea Gomeza i Joëla Matipa. Svjestan je Lovren da bi odlaskom ovog ljeta u nekom novom klubu dobio bolje uvjete u ugovoru nego da ode kasnije, stariji i s možda manjom minutažom. Zato je opcija Lovrenova odlaska ovog ljeta apsolutno otvorena.

MADRID, SPAIN - JUNE 01: Dejan Lovren of Liverpool poses for a photo with his children Elena Lovren (L) and Josip Lovren (R) after the UEFA Champions League Final between Tottenham Hotspur and Liverpool at Estadio Wanda Metropolitano on June 01, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Matthias Hangst/Getty Images / Getty Images
Lovren

U Liverpoolu ne žure, Lovren ima ugovor još dvije godine, tako da ima vremena za prodaju. Prema engleskim medijima, Redsi su postavili respektabilnu cijenu za iskusnog stopera. Ako netko ovog ljeta želi kupiti Lovrena, morat će za njega platiti 25 milijuna funti, odnosno 28 milijuna eura. Naravno, Jürgen Klopp bi potom morao u potragu za novim stoperom, jer vjerojatno ne bi riskirao i ostao samo na trojici.

Čeka se rasplet

Više prilika mogao bi dobiti 17-godišnji nizozemski stoper Ki-Jana Hoever, no izglednije je dovođenje novog, ipak nešto iskusnijeg igrača za mjesto u središnjici obrane. Špekuliraju na Otoku o nekim imenima, spominju se William Saliba (St. Etienne), Timo Baumgartl (Stuttgart), Dayot Upamecano (RB Leipzig), Evan N’Dicka (Eintracht Frankfurt)...

- Lovren je bio dobar sluga Liverpoolu. Samo zato što je ponekad radio pogreške i mi smo ga zbog toga uzimali na zub, to ne znači da mi se on ne sviđa. Ima veliko srce i dao je sve za Liverpool. Sigurno vrijedi 28 milijuna eura i ne bih ga zadržavao ako netko plati taj iznos - kazao je Steve Nicol, legendarni 57-godišnji branič Liverpoola sa 468 nastupa za momčad s Anfielda.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 12: Dejan Lovren of Liverpool acknowledges the fans after the Premier League match between Liverpool FC and Wolverhampton Wanderers at Anfield on May 12, 2019 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

Lovren je trenutačno na 170 i ta toj bi brojci mogao i ostati. Kao vrlo ozbiljan interesent pojavio se Milan. Klub u koji je jučer i službeno kao važan dužnosnik ušao Zvonimir Boban želi dovesti igrače s kojima bi se vratio u sam vrh talijanskog nogometa. Lovren je jedan od njih, tvrde talijanski mediji. Od stopera su u Milanu prošle sezone najčešće igrali 24-godišnji Alessio Romagnoli i četiri godine stariji Mateo Musacchio, a Milanova obrana s njima na čelu nije bila tako loša. Romagnoli je na meti mnogih, žele ga Juventus, Chelsea, Manchester United..., no rasplet njegove situacije još nije jasan.

No, nije Milan jedini interesent, dosta uglednih europskih klubova ozbiljno osluškuje situaciju na Anfieldu. Uglavnom, Lovrena čeka zanimljivo ljeto, nakon pet godina provedenih u Liverpoolu mogao bi preseliti na novu adresu.

Linker
02. svibanj 2024 03:24