Dejan Lovren
 Foto: Tom Dubravec / CROPIX
ŽELE GA NA OTOKU

LOVREN PROGOVORIO O MOGUĆEM VELIKOM TRANSFERU VATRENOG ASA United nudi 40 milijuna eura, Hrvat ga zove u Liverpool: 'Dočekali bi ga raširenih ruku'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. ožujak 2017. 19:43

U utorak protiv Estonije Ivan Perišić ponovno se vraća tamo gdje mu je mjesto, u udarni sastav Vatrenih. Znamo da je morao preskočiti Ukrajinu, ali Čačićevi dečki uspjeli su i bez njega doći do tri značajna boda. Ukrajina i Estonija ipak nisu tema. Perišić je, možemo tako kazati, na raskrižju karijere. Kao bomba je odjeknula priča o dolasku Josea Mourinha u Zagreb, koji ga je želio u zimskom prijelaznom roku dovesti u Manchester United. Navodno su Crveni vragovi za njegove usluge spremni Interu platiti 40 milijuna eura.


Nikola Kalinić Goal HD - Croatia 1-0 Ukraine...

Ipak, Inter nije zimus želio pregovarati o prodaji hrvatskog reprezentativca s kojim ima važeći ugovor do 2020. godine. Konačno, zašto bi ga Inter i prodavao, dolaskom kineskih vlasnika, klub iz Milana nema nikakvih financijskih tegoba, dapače, sad su puni k’o brod. Perišić im je jedan od krucijalnih igrača, takvih moćnih ljevokrilnih napadača, tako brzih, prodornih i učinkovitih nema baš previše na europskom nogometnom nebu. Inter bi zaista za njega mogao tražiti ogromnu odštetu, koja bi se mogla zavrtjeti i do 50 milijuna eura.

Klopp drukčije misli

Ako niste zaboravili, 2015. godine Wolfsburg je na njemu zaradio 19 milijuna eura, a tada nije bio tako dobar igrač kao što je danas, kad zaista može dostići cifru koju smo ispisali.

Vratimo se Joseu Mourinhu koji bi ga želio dovesti na Old Trafford. Manchester United ‘krpa’ krilne pozicije s napadačima koji nisu klasična krila, a Zlatan Ibrahimović jednostavno vapi za pravim krilima, kakvo je, recimo, Perišić koji, osim što postiže pogotke iznimno dobro asistira, a tu ne govorimo samo o centaršutovima...

OSIJEK, CROATIA - MARCH 23: (L-R) Nikola Kalinic, Luka Modric, Dejan Lovren and Vedran Corluka of Croatia celebrate  during the International Friendly match between Croatia and Israel at stadium Gradski Vrt on March 23, 2016 in Osijek, Croatia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images

Međutim, ne želi ga samo Jose Mourinho kad je Otok u pitanju. Više nije nikakva tajna da bi ga želio dovesti njegov bivši trener u Borussiji Dortmund, Jürgen Klopp.

Čovjek koji ga nije previše cijenio i doživljavao u Dortmundu, sada ga vidi kao idealno rješenje za poziciju lijevog krila u Redsima. Očito je u međuvremenu Klopp promijenio mišljenje o Perišiću, ali isto tako se mora naglasiti da je Ivan jako napredovao, igrački se nadogradio u odnosu na te dane. Serie A je fenomenalna liga za nadogradnju nogometaša. Može li se zaista dogoditi da Perišić završi kod Kloppa na Anfieldu?

Jučer smo o tome porazgovarali s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom. Redsi su se baš vratili s mini priprema, u subotu 1. travnja igraju na Anfieldu protiv Evertona u ranom poslijepodnevnom terminu u 13.30 sati.

Englezi daju i 5 mil. €

Klopp u stankama zbog reprezentativnih akcija voli svoje igrače odvesti izvan Liverpoola na te tzv. mini pripreme, pa je tako bilo i ovoga puta.

- Nažalost, nisam mogao gledati utakmicu s Ukrajinom, nisam imao gdje... Ali čestitke svima, uzeli smo tri važna boda, napravili veliki korak prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji - kazao nam je prvo Dejan Lovren.

Football Soccer - Croatia v Spain - EURO 2016 - Group D - Stade de Bordeaux, Bordeaux, France - 21/6/16
Croatia's Ivan Perisic celebrates scoring their second goal 
REUTERS/Michael Dalder
Livepic
REUTERS/Michael Dalder Livepic
Ivan Perišić

Inače, posve se oporavio od ozljede i trenira punim kapacitetom, vidjet ćemo hoće li ga Klopp koristiti u ogledu s Evertonom.

- To se neće znati do pred samu utakmicu nikad se ne zna...

Pitali smo ima li on kakvih saznanja o zanimanju Liverpoola za Perišića?

- Gledajte, mi igrači ne možemo o tome ništa znati. Nikada nismo saznali ništa o bilo kojem dolaznom ili odlaznom transferu prije nego što se dogodio. To je tako uvijek...

A bi li Ivan Perišić bio pravo pojačanje, koliko bi pomagao Liverpoolu?

- Eventualnim dolaskom Ivana Perišića, Liverpool bi definitivno bio bolji! Ivan je jako kvalitetan igrač, pa je logično da bi narasla i kvaliteta momčadi. Liverpool kvalitetne igrače poput Ivana Perišića uvijek dočekuje raširenih ruku! Ne znam, naravno, je li istina da ga želimo dovesti, ali on je mnogo puta pokazao iznimne nogometne vještine, vrhunsko znanje i kvalitetu, tako da mislim da bi on svakom klubu dobro došao - zaključio je Lovren.

Pratit ćemo, naravno, kako će se dalje razvijati ta priča oko mogućeg Perišićeva odlaska na Otok. Kako pišu Talijani, Ivan u Interu zarađuje oko 3 milijuna eura godišnje, dok bi u Liverpoolu ili Manchester Unitedu mogao zarađivati oko 5 milijuna eura.

Kinezi imaju novce

Velika je to razlika, ali bogatim Kinezima zaista ne bi predstavljalo nikakav problem povećati Perišićevu plaću za 2 milijuna eura. Ako žele jaki Inter, a logično je da žele, onda je normalno da jednog od svojih krucijalnih igrača nagrade povećanjem ugovora. E sad, onda se zaista možete upitati: ako Inter podigne Perišićeva primanja, zašto bi se uopće selio na Otok? Sjajno se privikao na Serie A, povećanjem ugovorne svote zarađivao bi ogroman novac, u Interu je zvijezda... Nema baš nekakvih velikih razloga za promjenu sredine, zar ne?

REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS

Ivan bi mogao izraziti želju za odlaskom iz Intera samo zbog toga što klub iz Milana sljedeće sezone neće igrati Ligu prvaka. A on možda želi igrati u tom najrespektabilnijem klupskom natjecanju na svijetu. U Liverpoolu bi postojala velika mogućnost da zaigra u Ligi prvaka, jer Redsi drže četvrto mjesto Premiershipa koje vodi u kvalifikacije za prestižno natjecanje. Manchester United također je u igri, Mourinhova momčad je na petom mjestu, zaostaje četiri boda za društvom Jürgena Kloppa.

Međutim, kamo se Perišiću žuri? Po najavama kineskih vlasnika, Inter će sljedeće sezone biti ojačan, boriti će se za naslov prvaka Italije, a ne samo za plasman u Ligu prvaka. Dakle, može se izdržati još jedna sezona bez Lige prvaka, ne bi to bio nekakav problem za hrvatskog reprezentativca. Perišić ima vremena razmisliti do ljeta, na njemu je odluka. Hoće li nakon Bundeslige i Serie A karijeru nastaviti i u Premiershipu, ili će ipak ostati u Interu koji najavljuje bitan kvalitativni i rezultatski iskorak sljedeće sezone? Sigurni smo da će s ljudima koji brinu o njegovoj karijeri povući pametan potez. Mi ga pak gledajmo u utorak protiv Estonaca...

Linker
20. travanj 2024 06:29