CROPIX
REKORDNO KRATKI PREGOVORI

LUDI DAN U MAKSIMIRU, DINAMO VEĆ IMA NOVOG TRENERA! Pao je konačan dogovor s Jurčevićevim nasljednikom, avantura bi trebala trajati najmanje 2 godine!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. svibanj 2018. 21:51

U Maksimiru nisu gubili vrijeme nakon smjene Nikole Jurčevića! Sportske novosti donose vijest dana - na sastanku koji je započeo oko 17 sati ekspresno je dogovorena suradnja s hrvatskim trenerom Nenadom Bjelicom, koji tako kolo prije kraja tekuće sezone preuzima vruću klupu zagrebačkog kluba. Bjelica će potpisati ugovor na dvije godine.

Bjelica je, podsjetimo, još ranije tijekom dana iz Klagenfurta krenuo za Zagreb, točnije prema Maksimirskoj 128, kako bi dogovorio detalje s Dinamovim vodstvom.

"Idem na razgovor nakon kojeg ćemo znati poklapaju li nam se ideje, vizije i planovi. To je sve što za sada mogu reći", otkrio nam je tada Bjelica, da bi se nekoliko sati kasnije pokazalo kako je važni sastanak urodio plodom.

Jurčević, koji se među 'Modrima' zadržao svega dva mjeseca, svom je nasljedniku ostavio teškom mukom osvojeno prvenstvo, kao i finale Kupa koje će Dinamo iduće srijede igrati u Vinkovcima s Hajdukom.

VIENNA, AUSTRIA - AUGUST 27:  Nenad Bjelica, coach of FK Austria Wien during the UEFA Champions League play-off second leg match between FK Austria Wien and GNK Dinamo Zagreb held on August 27, 2013 at the Austria Arena, in Vienna, Austria. (Photo by Samuel Kubani/EuroFootball/Getty Images)
Samuel Kubani/EuroFootball/Getty Images
Nenad Bjelica

46-godišnji Osječanin u redove novog prvaka Hrvatske stiže kao slobodan trener. Hrvatski stručnjak posljednju je avanturu imao u poljskom Lechu koji je vodio od kolovoza 2016. pa sve do 10. svibnja ove godine kada dobiva otkaz zbog niza nešto lošijih rezultata.

Tijekom igračke karijere Bjelica je igrao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru i Kärnten. Sakupio je i devet nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Trenerskom stazom krenuo je još 2007. godine tamo gdje je završio s igračkom - u austrijskom Kärntenu. Zatim je redom preuzimao Lustenau, WAC i bečku Austriju s kojom 2013. zaustavlja Dinamo u zadnjem pretkolu Lige prvaka. Nakon austrijske, Bjelica 2014. započinje avanturu u talijanskom drugoligašu Speziji iz koje prelazi u spomenuti Lech.

Službeno predstavljanje Nenada Bjelice bit će u srijedu u 12 sati u klupskim prostorijama.

Kolo prije kraja prvenstva Dinamo je osigurao naslov prvaka, a 23. svibnja očekuje ga i finale Kupa protiv Hajduka u Vinkovcima.

Linker
27. travanj 2024 03:31