Denis Doyle/Getty Images / Getty Images
I MODRIĆ IZAZVAO ČUĐENJE

MA, KAKAV JE TO IZBOR?! ZLATNA LOPTA JE APSOLUTNA SMIJURIJA Čitav svijet se sprda: Evo jedanaest velikana koji nisu dobili niti jedan jedini glas

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2016. 13:06

Na 'opće iznenađenje' okupljenih na ceremoniji u Parizu, napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo, osvajač Lige prvaka i Europskog prvenstva sa reprezentacijom Portugala, dobitnik je Zlatne lopte francuskog magazina France Football, i to po četvrti puta u karijeri.

Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti i dalje je veličanstveni Argentinac Lionel Messi s pet nagrada (2009., 2010., 2011., 2012., 2015.), dok je Ronaldo 'kantu' dizao četiri puta (2008., 2013., 2014., 2016.).

Iza Ronalda su se plasirali napadač Barcelone Lionel Messi, te Atleticov Antoine Griezmann, također valja napomenuti kako je u izboru je sudjelovalo 173 novinara. Bio je ovo prilično čudan izbor obzirom kako neki nogometaši koji su bili nominirani nisu dobili niti jedan jedini glas, točnije čak njih jedanaest. Najzvučnija imena na listi su ona Andresa Inieste, Sergija Ramosa, Sergija Agüera, Kevina De Bruynea, Gonzala Higuaína, Kokea, Thomasa Müllera i Manuela Neuera.

Ronaldo Ballon
Philipp Schmidli/Getty Images / Getty Images

Nevjerojatan je to podatak ako je poznato kako je kapetan Real Madrida Sergio Ramos s Madriđanima osvojio Ligu prvaka, ili Andres Iniesta koji je s Barcelonom osvojio Kup i prvenstvo Španjolske.

Još bi se čitava stvar mogla i prešutejti, ali onda se u izboru 'pojavi' Rui Patricio koji je uspio 'zaraditi' šest glasova. Istina, osvojio je Portugalac Europsko prvenstvo, ali izgleda kako su veću pažnju ove godine privlačile tzv. lijepe priče. Pa su tako primjerice Jamie Vardy i Riyad Mahrez za osvojeno prvenstvo Engleske ušli u TOP 10, dok Argentinac Gonzalo Higuain, koji je 'uzeo' prvenstvo Italije i s 36 pogodaka bio njezin najbolji strijelac te ujedno srušio i rekord star 87 godina, nije dobio niti jedan jedini glas.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić 'zaustavio' se na 17. mjestu, što je također naišlo na čuđenje. Veznjak Reala tu je poziciju podijelio zajedno s Francuzom i miljenikom Slavena Bilića Dirimtrijem Payetom i suigračem Tonijem Kroosom.

MILAN, ITALY - MAY 28:  Luka Modric of Real Madrid battles for the ball with Koke of Atletico Madrid during the UEFA Champions League Final match between Real Madrid and Club Atletico de Madrid at Stadio Giuseppe Meazza on May 28, 2016 in Milan, Italy.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images / Getty Images

Zaljubljenici u nogomet nisu oduševljeni ovakvim raspletom kada je 'maestro' u pitanju obzirom kako većina smatra kako je veznjak Vatrenih zaslužio puno viši plasman.

Linker
30. travanj 2024 16:24