REUTERS/Sergio Perez
PIŠE MARCA

MA, KAKAV MSN, BARCELONA IMA NOVI FANTASTIČNI TRIO - S IVANOM RAKITIĆEM Španjolci otkrili razlog preporoda hrvatskog veznjaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2017. 17:22

Dugo vremena španjolski i svjetski mediji su pisali o Barceloninom trojcu MSN. Dakako, bila je riječ o trojcu Messi-Suarez-Neymar.

Odlaskom Neymara u PSG taj trio se raspao, ali Španjolci ponovno pišu o velikom Barceloninom trojcu čiji je član postao i Ivan Rakitić.

Riječ je o trojcu MRT - Messi-Rakitić-Ter Stegen, igračima koje španjolski mediji guraju u prvi plan i ističu ih kao najzaslužnije za sjajne igre Katalonaca posljednjih mjeseci.

Marca tako u tekstu pod naslovom 'Messi, Ter Stegen i Rakitić - novi Valverdeov trio' navodi da su samo njih trojica odigrali svih 17 dosadašnjih prvenstvenih utakmica. Dok igranje Messija u svim utakmicama ne treba čuditi, Rakitić je izostavljen tek u malo važnoj utakmici Kupa kralja protiv Real Murcije.

"Rakitić je igrač koji donosi ravnotežu u veznom redu Barcelone i izvanredan igrač koji uvijek zna gdje se mora naći na travnjaku. Rakitić je postao odličan suigrač Busquetsu. Njih dvojica stoje jako blizu jedan drugome na terenu i pravovremeno pokrivaju sredinu. Također, Rakitićeva forma pod Valverdeom se podigla jer mu trener daje konstantnu minutažu za razliku od Luisa Enriquea koji ga je često izostavljao iz momčadi", objašnjava se u tekstu.

Linker
27. travanj 2024 22:03