Foto: Jakov Prkic / CROPIX
SEZONA KARIJERE

MAĐARSKI STROJ ZA GOLOVE Zabija kad stigne i ne bira žrtve: Prvi topnik Poljuda mogao bi u Hajduku nadmašiti i sam sebe

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. studeni 2016. 11:06

U osam zadnjih nastupa zabio je na sedam. Nije tako zabijao ni u Mađarskoj kada je u sezoni 2013/14. bio na posudbi iz Leicestera u Diosgyöru.

Futacs je uz kapetana Lovru Kalinića svijetla točka Hajduka. Rijetka svijetla točka aktualnog trenutka. U Mađarskoj je pred tri godine zabio ukupno 12 golova, devet u prvenstvu i tri u Kupu. Odigrao je ukupno 27 utakmica u dresu Diosgyöra i pritom upisao i dvije prijateljske utakmice u dresu reprezentacije Mađarske.

- Moja najbolja sezona posljednjih godina, kod kuće sam se najbolje osjećao - priznao nam je nedavno Futacs.

Vojko Basic / CROPIX
Cropix

- Nisam još na onoj razini koju mogu pružiti. Iz tjedna u tjedan ide bolje nakon duge ozljede i svaka minuta je za mene dobitak. Ali, još nisam na nivou iz mog najboljeg razdoblja.

U Hajduku je već u početnih 11 nastupa došao do osam pogodaka. Nema sumnje, nastavi li tim ritmom, porušit će sve osobne rekorde. Za 12 pogodaka u Mađarskoj trebalo mu je preko 2200 minuta, a u Hajduku je do “osmice” stigao s prosjekom koji sugerira pogodak po utakmici. Futacsu treba 78 minuta za zgoditak.

Sve više opravdava najavljeni status “pojačanja A klase”. Trenutno je na prvom mjestu klupske ljestvice strijelaca zajedno s Ohandzom, ali Futacs je svakako na najboljem putu da u Hajduku nadmaši sam sebe.

Futacs
Vladimir Dugandzic / Hanza Media / Hanza Media

Linker
20. svibanj 2024 03:55