Giuseppe Bellini/Getty Images
MODRI MERCATO

'MADRIĐANI POKUCALI NA VRATA DANIJA OLMA' Novi veliki igrač u utrci za zvijezdu Modrih; Dinamo ozbiljno razmišljao u klub vratiti miljenika navijača!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. srpanj 2019. 18:44

Gotovo pa svaki dan pojavi se neki novi potencijalni kupac za najboljeg igrača Dinama Danija Olma. Mladi Španjolac već je neko vrijeme na meti europskih velikana, a interes za njim je dodatno porastao nakon U-21 Europskog prvenstva na kojem je postao prvak sa svojim suigračima i obilježio finale kao najbolji igrač završne utakmice.

Nakon što se posljednjih dana najviše pisalo o interesu Manchester Uniteda i Tottenhama, španjolski mediji sada su lansirali vijest po kojoj dragulja s Maksimira želi Diego Simeone.

Mundo Derportivo javlja da je 'Atletico Madrid pokucao na vrata Danija Olma', a kao informaciju koja bi Madriđanima mogla ići u prilog navode da dijeli predstavnika (Juanma Lopez), Zajedno s Alvarom Moratom koji je u subotu postao igrač Atletica.

Zagreb, 161218.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, seniori, 18.kolo, utakmica: GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Bassel Zakaria Jradi, Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

"Pregled igre, rad u obrani, dodavanja i golovi neke su od kvaliteta ovog nogometaša koji ima samo 21 godinu", opisuju Španjolci mladog dinamovca te dodaju da bi se Simeone za realizaciju ovog transfera trebao odreći Correae ili Vitola.

No, bilo kako bilo, u ovom trenutku Olmo je još uvijek igrač Dinama i kao takav dužan se po svršetku odmora vratiti u Maksimir. Čuo se s njim i trener Nenad Bjelica.

- Čuli smo se, dogovorili se da nam se priključi 17. ili 18. srpnja. Do srijede je zauzet u tom svojem kampu za djecu, onda će pet-šest dana na more i onda bi trebao doći u Zageb do sredine onog idućeg tjedna, prije početka prvenstva, u srijedu ili četvrtak. Nećemo ga imati za prve europske utakmice, a što će biti poslije, vidjet ćemo - rekao je Bjelica.

Ibanez bio opcija za lijevog beka!

Kao što smo već najavili, u ponedjeljak će sportski direktor Modrih Zoran Mamić u Španjolskoj pregovarati o dolasku Urugvajca Federica Ricca u plavu svlačionicu.

Igrač bi došao, tu nema uopće nikakvih zapreka, mogućim dolaskom u Dinamo vidi svoju veliku priliku za iskorak u karijeri. Nije isto igrati u drugoj španjolskoj ligi i klubu poput zagrebačkog koji igra kvalifikacije za Ligu prvaka. Svi dobro znaju kvalitetu Dinama, znaju što je prošle sezone Bjeličina momčad napravila u Europskoj ligi. Dani Olmo je svima pokazatelj što se može napraviti u Maksimiru. Dakle, ostaje samo na dogovoru klubova, treba ispregovarati adekvatnu odštetu.

ZAGREB;CROATIA - JULY 30: Luis Ezequiel Ibanez of Dinamo Zagreb in action during the Croatian Prva HNL match between NK Dinamo Zagreb and HNK Cibalia on July 30.2011 at the  Stadion Maksimir in Zagreb,Croatia. (Photo by Damir Sencar/EuroFootball/Getty Images)
Damir Sencar/EuroFootball/Getty Images

Kad smo kod tog lijevog beka Dinama, kroz eter je protutnjalo mnogo imena. Međutim, nitko ne zna da je opcija bila i - Luis Ibanez! Bivši Dinamov branič koji je prošle sezone bio u Trabzonsporu, a trenutačno je bez kluba, bio je vrlo ozbiljan kandidat za povratak u Maksimir, dok se nije pojavila mogućnost dovođenja bivšeg urugvajskog reprezentativca i kapetana Malage. Međutim, Lučo neće dugo ostati bez posla. Grčki mediji navode da je za dolazak Ibaneza zainteresiran grčki Aris. Također, Ibanez ima i nekoliko ponuda iz Turske. (do)

Linker
26. travanj 2024 06:23