Reuters/John Sibley
PRVI IZBOR I VELIKA ŽELJA UPRAVE

MADRIDOM VEĆ ODZVANJA IME ZIDANEOVOG NASLJEDNIKA 'Kraljevi' na klupu dovode čovjeka za kojeg u Ligi prvaka nisu imali nikakvog rješenja!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2018. 18:49

Nogometna vijest dana je bez ikakve rasprave odlazak velikog Zinedinea Zidanea s klupe Real Madrida. Legendarni Zizou 'Kraljeve' napušta nakon što ih je preuzeo u siječnju 2016. godine i kao trener s njima osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe.

Bila je to vijest koja je u šokirala predsjednika Reala Florentina Pereza i stavila ga u težak položaj. Na njemu i ostatku uprave je da sada pronađu čovjeka koji bi trebao ispuniti njihova očekivanja, ali i očekivanja milijuna fanova koliko ih ovaj španjolski div ima diljem svijeta.

Kako to najčešće biva u 'Kraljevskom klubu', odluku o nasljedniku na klupi bi mogli saznati vrlo brzo, a prema pisanju ugledne Marce prvi izbor je Mauricio Pochettino.

Soccer Football - Champions League Round of 16 Second Leg - Tottenham Hotspur vs Juventus - Wembley Stadium, London, Britain - March 7, 2018   Tottenham manager Mauricio Pochettino reacts   REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

46-godišnji Argentinac trenutno je strateg Tottenhama, a Španjolci su jako dobro upoznati s njegovim radom. Naime, Pochettino je vodio Espanyol iz kojeg je 2013. prešao u Southampton.

Njegove kvalitete su u Engleskoj vrlo brzo prepoznate pa je tako već godinu dana kasnije preuzeo klupu Tottenhama, s kojim je pak u ovoj sezoni Lige prvaka u skupini odigrao dva susreta s Realom i iz oba izašao kao neporažen. Podsjetimo, u Španjolskoj je izvukao remi (1-1), dok je na domaćem terenu upisao veliku 3-1 pobjedu.

Španjolski mediji ističu da će se Real itekako potruditi da ga veže uz sebe, ali i da to neće biti nimalo lagan zadatak jer je Pochettino nedavno potpisao produženje ugovora s klubom sa sjevernog Londona (do lipnja 2023. godine). Nadalje, spominju i neslužbeni podatak po kojem Argentinac ima klauzulu u ugovoru koja bi mu dopustila selidbu na Santiago Bernabeu, ali ta informacija se tek treba potvrditi.

Velika prepreka u cijeloj priči mogao bi biti i Tottenhamov Daniel Levy za kojeg se zna da je jako težak pregovarač, ali s druge strane Pochettinu bi se preuzimanjem 'Kraljeva' ispunio njegov trenerski san pa nije isključeno da bi i sam napravio pritisak na upravu engleskog kluba.

Linker
02. svibanj 2024 23:56