Vladimir Dugandžić / Cropix
BLAGAJNA JE PUNA, ALI...

Maloča odbio poziv Mamića: 'Ja sam kapetan Hajduka, a on ne odlazi u Dinamo'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 03. siječanj 2013. 23:05

Plasman u Ligu prvaka, potom prodaja Badelja pa postotak od transfera Modrića te na kraju Vidin odlazak u Kijev... Preračunato u eure, Dinamu je ova “kombinacija” donijela ukupno 24 milijuna eura, što znači da se u četiri mjeseca napravi proračun za dvije godine. Nema sumnje, modra blagajna jedna je od rijetkih u ovoj zemlji za koju je kriza nepoznat pojam.

Ionako su svi u izlogu

I dok blagajna blista, što je s terenom? Ionako slaba momčad još više oslabljena. Iako, na Vidin odlazak se ne treba gledati kao iznenađenje. U izlogu Dinama ionako su svi od 0 do 24 i pitanje je dana kada će preko granice Sammir, Kovačić, Vrsaljko, Halilović...

Istina, Vida je bio jedan od temelja ove momčadi. Beskompromisan i pun elana na travnjaku, te dobrih vibracija koje je širio izvan njega. U Maksimiru je postao reprezentativac, a nakon što se Ante Čačić riješio Bišćana i Leke, postao je jedan od lidera ovog Dinama, a to je ipak nešto što se ne može lako nadomjestiti. Uostalom, Vida je bio i “krivac” za tu čuvenu 98. minutu protiv Ludogoreca s kojom se stiglo do premije od 10,7 milijuna eura.

Mamić mora i u šoping

Njegov transfer nosi opasnost od domino efekta na sve one koje već dulje vrijeme gledaju priliku da čim prije pobjegnu preko Bregane. U toj su skupini Kelava i Vrsaljko te ponajprije Sammir koji već tri godine igra svoju zadnju sezonu u dresu Dinama. Psihički labilan kakav već jest, lako bi mogao pasti u depresiju kada shvati da su su svi prije njega ostvarili transfere. Iako si je najviše sam kriv za takav rasplet, odnosno stil života koji prakticira.

Pogled na roster koji ostavlja Jurčiću ne nudi optimizam i jasno je kako Zdravko Mamić mora krenuti u šoping. Nakon što na skijanju napravi igračku križaljku, pri povratku s Alpa morat će otvoriti novačnik. Jer, ako se ide u rat, onda treba i municije. A Dinamo bi s ovim kadrom u kvalifikacijama za Ligu prvaka mogao pucati isključivo ćorcima!

Kruno Jurčić trenutno ima dva stopera na lageru, s tim da je Ante Puljić upravo od strane struke označen kao sigurni povratnik na Kajzericu. Na pripreme u Tursku idu Jozo Šimunović i Josip Čalušić, mladci koji su nedovoljno iskusni za europske ambicije Dinama. Možda je to okej za proljeće u HNL-u, ali premalo za “Dinamo u Ligi prvaka”, projekt koji jedini može održati visoke standarde koje su si u Maksimiru nametnuli.

A nije da nisu već poduzeli neke korake; iz krugova bliskih Mariju Maloči saznali smo kako je nedavno Zdravko Mamić okrenuo njegov broj s namjerom da ispita teren oko povratka u Maksimir. Maloča je pristojno saslušao Dinamova gazdu i zahvalio se na ponudi.

- Ja sam kapetan Hajduka, a on ipak ne odlazi u Dinamo - rekao mu je Maloča.

Kruno pred televizorom

Druga meta trebao bi biti Elvis Kokalović. On je igrač kojeg već neko vrijeme prate u Maksimiru, posjeduje kvalitetu i iskustvo, a godine (24) defitnitivno su u skladu s Dinamovom politkom “kupi jeftino - prodaj skupo”. Ovo je idealna prilika za stopera Slaven Belupa, a i braća Mamić navodno nisu hladni.

Treća opcija je inozemstvo, ali to je uvijek dvosjekli mač. Tu se može za jeftine pare dobiti vrhunskog igrača (Tonel), ali i iskrcati milijune za prolaznika (Calello). Kruno Jurčić blagdane je proveo družeći se s televizorom na kojem su se vrtjela pojačanja s kojima su raznorazni menadžeri zasipali Maksimirsku 128. No, svaki igrač koji mu je okupirao pažnju koštao je previše...

Linker
29. svibanj 2024 07:00