Damir Krajač / Cropix
BILO JEDNOM U HRVATSKOJ

Mamić i Marković usaglasili stavove: Gorica ispada iz Prve HNL, Istra 1961 ostaje

Članovi Markovićeve vlade zauzet će principijelan stav i neće upaliti zeleno svjetlo Kostrenjanima nego uskratiti pravo na HNL Velikogoričanima, time će Istra ostati prvoligaš
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. lipanj 2011. 11:16

Intenzivne su konzultacije u HNS-u kako će izgledati 1. i 2. HNL. Konačna odluka je na Izvršnom odboru u ponedjeljak 20. lipnja, no najnovija neslužbena informacija govori da je “pao” dogovor. Članovi Markovićeve vlade zauzet će principijelan stav, za sve moraju vrijediti jednaki kriteriji, između Gorice i Pomorca nema razlike. No, neće upaliti zeleno svjetlo Kostrenjanima nego uskratiti pravo na 1. HNL Velikogoričanima, time će Istra 1961 ostati prvoligaš! I realizirat će se scenarij usklađen još prije tri tjedna, u međuvremenu poremećen prijavom Gorice “pet do 12”, uz potporu Zorislava Srebrića. Naš izvor govori da su se i Vlatko Marković i Zdravko Mamić suglasili s takvim raspletom.

Niti Gorica niti Pomorac nemaju uvjete za igranje na svom stadionu, no prvi su dobili dopuštenje za Zaprešić, drugi nisu za Rijeku. Dopredsjednika Miroslava Uljana to je ražestilo:

- Glasat ću protiv svakog ishoda po kojem Pomorac neće biti prvoligaš - ostao je čvrst Uljan, uz dodatak:

- Očito je da se štite Lokomotiva i Istra 1961. Zbog čega, kad one nisu ostvarile sportski rezultat?

Činjenica jest da treba izbjegavati ili svesti na najmanju moguću mjeru opciju po kojoj klubovi nastupaju na tuđem stadionu. Za koga se igraju utakmice na koje dođu samo članovi rodbine i najbliži prijatelji?

Linker
22. rujan 2024 11:33