Boris Kovačev / CROPIX
NOVI TRENER U MAKSIMIRU

Mamić o Ivankoviću: 'Ćire nema, Barića nema... Tko je onda bolji za trenera Dinama?'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. rujan 2013. 11:38

Novi trener Dinama je - Branko Ivanković! Zapravo, ne znamo je li stari ili novi, ali uglavnom Profesor je nasljednik Krune Jurčića.

- Branko Ivanković je novi trener Dinama.

To je u ponedjeljak poslijepodne objavio Zdravko Mamić nakon sjednice IO-a kluba iz Maksimira.

Zašto se Mamić ponovno odlučio za Ivankovića?

- Mi mislimo da je Ivanković najbolje rješenje za klub. Najbolje ga poznajemo, ima najblju kompetanciju od svih hrvatskih trenera. Također ima najbolje reference, pozna klub. Bez obzira što je dvaput otišao, ize sebe je ostavio red, niti jednom nije ostavio nered u momčadi, priča Zdravko Mamić.

Ako se sjećate, do drugog odlaska Ivankovića je došlo zbog prijepora oko današnjeg napadača Bayerna i hrvatske reprezentacije. Mamića je uzrujalo kad je shvatio da Mandžukićnije siguran za prvi sastav u utakmici s Spartakom iz Moskve.

- Naši odnosi su apsolutno u redu. Tko je kompetentniji od njega u Hrvatskoj? Ćire više nema, Barića nema, Ivića nema... Tko bi onda trebao biti trener Dinama?

Nakon utakmice s Austrijom kazali ste da će Dinamov trener postati stranac. Zašto ste odustali?

- Nekad iz očaja nešto kažeš i tražiš rješenja. To je bila ta priča sa strancima. Ma, sve vam mora biti jasno. Ivanković je odmah bio moj prvi izbor. To dokazuje što sam ga pozvao da bude naš trener nakon one prve maksimirske utakmice s Austrijom. To dokazuje kontinuitet razmišljanja o njemu.

Na pitanje zašto se Ivanković poput Jurčića već treći put vraća na klupu Dinama Mamić je rekao:

-Što znaći 3 ili 73? Znaći li to da heyckens ili Hitzfeld koji su se vraćali u Bayern ili Mourinho koji se vratio u Chelsea glupi ili su ti veliki klubovi povukli krive poteze? Nekad isti trener s nekom momčadi pronađe istu kemiju, nekad ne. Da ne duljim, izabrali smo najboljeg trenera za Dinamo.

Linker
18. svibanj 2024 08:54