Drago Sopta / Cropix
OTKRIO PRVOG FAVORITA

Mamić o novom izborniku: 'Ne znam, samo ću reći da nisam u sukobu s Kranjčarom!'

Ja se ne bojim huligana, kada je u pitanju obrana, jako sam opasan. Nedavno sam u Amruševoj i Miramarskoj sam rastjerao 5-6 huligana - hvalio se Mamić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2012. 22:43

Zdravko Mamić gostovao je u HRT-ovoj emisija 'In medias res' i progovorio o aktualnoj problematici u Dinamu i hrvatskom nogometu. Izvršni predsjednik Dinama prvo se osvrnuo na svoj sukob s navijačima i ministrom.

- Ispričavam se po 101. put zbog svih ružnih riječi što sam izrekao i tako naštetio ugledu kluba. Ali ponekad nemam izbora, kada se boriš za poštene stvari i kada vidiš da ništa ne funkcionira, onda ponekad moraš koristiti i takav vokabular. Sve to je posljedica nemoći, to je krik očajnika! - rekao je Mamić nakon čega se osvrnuo na svoje 'najljućeG neprijatelja':

- Jovanovića pozivam da podnese ostavku, nekompetentan je! Neka ne skuplja jeftine poene kod čovjeka koji leži na podu.

O navijačima...

- Minimalno dvije godine vješaju se transparenti po gradu, pišu se uvredljivi grafiti, a obitelj mi vrijeđaju na stadionu. To je govor mržnje i rasizam,a nitko od nadležnih ne reagira. Svi kao da čekaju kada će me netko ubiti... Je li bilo fizičkih napada? Kako da ne, evo u subotu su mog brata Zokija napali. Ali ja se ne bojim, kada je u pitanju obrana, jako sam opasan. Nedavno sam u Amruševoj i Miramarskoj sam rastjerao 5-6 huligana...

Što se tiče menadžerske agencije, Mamić je ispričao već puno puta ispričanu priču.

- Ako mi dokažu sukob interesa, neka me odamh pošalju na Goli otok. Ni na jednom igraču nisam zaradio, a masno sam izgubio na Eduardu da Silvi.

Potom rečenica dvije o Hrvoju Malešu...

- Želja mi je na šest mjeseci postati ministar unutarnjih poslova da pohapsim sve kriminalce, dilere i huligane. Ali nikad ne bi napravio ono što je Maleš napravio. To nije bilo dobro dobro za njega i njegovu obitelj, on je napravio posao za koji su zaduženi neki drugi ljudi. Ne znam da li je bio ozvučen kad je pričao sa mnom, ali gotovo sam uvjren da me htio uvući u svoju prljavu igru.

Mamić je na kraju ponovio da mu je Bilić potvrdio da nema šanse da ostane za kormilom reprezentacije nakon Eura, a kada je upitan za nasljednika, čelni čovjek Dinama je znakovito rekao.

- Ne znam, ali samo želim naglasiti kako Zdravko Mamić nije u sukobu s obitelji Kranjčar. Ja bi za Cicu dao bubreg, komad jetre i srce...

Linker
24. rujan 2024 07:16