Nenad Dugi/CROPIX
NA PUTU U ALBANIJU

Mamić potvrdio, Dinamo odbio 'ponudu godine': 'Istina je, jučer smo odbili Celtic'

Igrači i vodstvo Dinama su u utorak prijepodne otputovali prema Albaniji gdje ih u srijedu (20:45), čeka najvažnija utakmice sezone - okršaj sa Skenderbeuom u play-offu Lige prvaka.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 18. kolovoz 2015. 14:42

"Velika je čast i privilegij da smo došli u ovu fazu natjecanja, igramo odlučujuću utakmicu za ulazak u Ligu prvaka. Svi smo svjesni važnosti i veličine utakmice, tako i šanse koja nam se ukazuje. Želimo već u prvoj utakmici ostvariti dobar rezultat, time napraviti dobru uvertiru uoči uzvrata koji je za osam dana u Maksimiru. Ne treba bježati od toga da je kvaliteta na našoj strani, ali treba respektirati suparnika i njihove dosadašnje rezultate. No, ipak većina toga će ovisiti o tome kakvi ćemo mi biti", prenosi Goal.com riječi trenera Zorana Mamića uoči puta.

Mamić tvrdi kako zarada koju nosi Liga prvaka nije presudna u cijeloj priči.

"Mislim da to u glavama igrača i mene ne igra ulogu, najveća čast nama je biti u grupi Lige prvaka. To svake godine okusi 700-injak igrača od gotovo sedam milijurdi ljudi na svijetu. To je privilegija i čast, vjerujem da ćemo poginuti na terenu i slaviti. Svi se želimo natjecati u tom natjecanju."

Dinamo će u prvoj utakmici igrati bez ozlijeđenog kapetana Arijana Ademija.

"Nažalost, uz one stare ozljede (Pavičić, Schildenfeld, Radonjić) ostali smo i bez Ademija. Svi ostali su u konkurenciji. I s nestrpljenjem očekuju utakmicu. Ademi je dobio nezgodan udarac u predjelu kuka i ima rupturu mišića."

Riječi je bilo i o transferima. Mamić je zasad zakopčan o prelasku Matea Kovačića iz Intera u Real, ali je potvrdio da je Dinamo u ponedjeljak dobio službenu ponudu Celtica za Jozu Šimunović a.

"Ne mogu ništa reći, nisam ni vidio da je službeno potpisao. Niti znamo službenu cifru. I da, jučer smo odbili Celtic, drago mi je da Jozo ostaje s nama. Njegova cijena i kvaliteta će još debelo rasti".

Okršaj sa Skenderbeuom je najavio i napadač Modrih Marko Pjaca.

"Bit će teško, znamo da hoće. Skenderbeu je kvalitetna momčad, prvaci su svoje države i dobro smo se pripremili za ove utakmice. Znamo da nas tamo čeka sjajna atmosfera, pun stadion i publika koja će "nositi" domaću momčad, ali unatoč tome što cijenimo Skenderbeu isto tako vjerujemo u sebe. Igramo sve bolje, pokazali smo to protiv Splita i idemo u Albaniju po što bolji rezultat za uzvrat",

Velika uzdanica Dinama u napadu bit će Angelo Henriquez.

"Pred nama su dvije utakmice vrijedne Lige prvaka i potpuno je normalno da neće biti lagane. Gledali smo Skenderbeu, igraju dobar nogomet, ali imamo i mi na čemu temeljiti optimizam. Blizu smo ostvarenja sna, nastupa u Ligi prvaka, ali sada nas tek čeka najteži korak koji mislim da ova momčad može napraviti. Imamo kvalitetu i vjerujem da možemo to pokazati na terenu".

Modre čeka let nešto dulji od sat vremena, a ekipa će službeni trening imati večeras u 19 sati na Elbasan Areni gdje se i igra utakmica u srijedu, objavili su na Dinamovoj službenoj stranici.

Linker
03. svibanj 2024 20:41