Boris Kovačev / CROPIX
DODATNA MOTIVACIJA

Mamić premira igrače s nevjerojatnih 2 milijuna eura ako prođu Bečane!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. kolovoz 2013. 12:15

Nije tajna, potvrdio je to i sportski direktor/privremeni trener Zoran Mamić, klub je igračima obećao dodatne nagrade za prolazak u Ligu prvaka. Nije, naravno, otkrio kolike su, međutim, neslužbeni izvori govore da je Dinamov gazda u jednom od navraćanja u svlačionicu nakon poraza od Austrije obećao utrostručiti premije!

Dodatan poticaj, svakako, jer to je stvarno ozbiljan novac. Nije uvijek lako izračunati koliko će to biti “po glavi”, jer po Dinamovu sustavu nagrađivanja dio su igrači zaradili već ulaskom u Europsku ligu, taj je dio bio vezan uz osvajanje naslova prošle sezone. A za Ligu prvaka trebali bi biti nagrađeni svi, proporcionalno minutaži koju su imali, dakle neće svi dobiti jednako. Ali, ako to uistinu bude trostruko više, ispada da bi oni s najvećom minutažom mogli zaraditi i dodatnih 90 tisuća eura! Što opet znači da će Mamić, uspije li Dinamo u Beču doći do senzacije, na dodatne nagrade potrošiti oko dva milijuna eura!?

Vjerujemo da mu neće biti teško ispuniti obećanje, ulazak u Ligu prvaka donosi novih desetak milijuna, ta dva ne bi se trebala osjetiti na proračunu. Također, sigurni smo i da igrači neće tih 90 minuta razmišljati isključivo o novcu, sam nastup u Ligi prvaka trebao bi biti dovoljan motiv.

Linker
18. svibanj 2024 18:24