Ronald Goršić/CROPIX
LEKO NA DESNOM BOKU

Mamić se boji prekida: 'Izvukli smo pouke, moji igrači će protiv Hajduka biti oprezniji'

Unatoč porazu u Ukrajini, u Maksimiru je dobro raspoloženje pred utakmicu s najvećim rivalima
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 30. studeni 2013. 16:12

Od udarne momčadi Dinama za derbi je otpao Ivo Pinto, dok je viroza Josipa Šimunića stvar prošlosti. Portugalca će na desnoj strani će ga zamjeniti Jerko Leko. Zoran Mamić u najavi utakmice izrazio je veliko zadovoljstvo stanjem u momčadi. Unatoč porazu u Odesi, dobra igra Dinama zaslužna je za dozu samopouzdanja. Jedinu pravu opasnost za svoju momčad trener Dinama vidi u prekidima.

- U tri utakmice, dvije s Čornomorecom i ona s Hajdukom na Poljudu primili smo šest golova iz šest prekida. Naravno da se stvorila klima da smo slabi na prekidu, ali redovito radimo na ispravljanju pogrešaka. Moji igrači će protiv Hajduka biti budniji tijekom izvođenja prekida - obećao je Mamić.

Što se Hajduka tiče, u Maksimiru su pohvalili Igora Tudora koji odgaja dobru generaciju u izrazito teškim uvjetima. Trener Dinama pohvalio je ‘bile tiće’ kao homogenu cjelinu koja se kreće dobro po travnjaku i radi pritisak na igrače koji imaju loptu.

- Tudor je pokazao da ima viziju i čestitam mu na poslu koji radi na Poljudu.

Atmosfera bi u Maksimiru mogla biti uzavrela. Svašta se nagađalo ovih dana, a Zoran Mamić iskoristio je priliku da gurne nogomet u prvi plan.

- Siguran sam da će Hajduk igrati napadački, a to je i naša filozofija. To bi trebao biti podstrek za tribine da nas podrže. Ne očekujem probleme na tribinama, svatko će bodriti svoje, a ako nas protivnik nadigra, čestitat ćemo mu na tome - jasan je Zoki koji je u predvečerje derbija evocirao dvije utakmice s Hajdukom koje su mu ostale u posebnom pamćenju.

- Nakon poraza od Auxerrea pripremali su nam ‘lomaču’ na Poljudu. Bili smo potonuli, ali smo se nekako digli i odigrali pravu utakmicu. Završilo je 2-2, Hajduk je dao gol iz penala pred kraj utakmice, a ja sam bio na klupi. Osim toga, pamtim i maksimirski derbi u sezoni 2005/06. u kojem sam zbog ozlijede napustio igru. Bili smo dobri u toj utakmici - sjetio se Mamić. U prijevodu, kada je Zoki na klupi, Dinamo protiv Hajduka igra dobre partije...

Netko je spomenuo Mamiću kako bi se Hajduk mogao postaviti napadački jer Dinamo redovito uazi u probleme kad mu netko pokaže zube. Strateg ‘modrih’ i sam je svjestan te činjenice, a razloge je pronašao u omladinskoj školi.

- Od najmlađih generacija braniči nam imaju slab podražaj zbog dominacije. To se samo reflektira na seniorski nogomet - pojasnio je Mamić.

Na svu sreću, od četvorice u zadnjoj liniji, tek je Jerko Leko prošao školu ‘Hitrec Kacijan’

Linker
21. rujan 2024 19:36