Ronald Goršić/CROPIX
'ZNAM SVE PREBJEGE'

Mamić: Vlatko nije spreman za verbalne akrobacije, rekli smo mu da ništa ne govori!

Nakon što je Vlatko Marković pobijedio nismo vidjeli nikakvu euforiju ni oduševljenje. Neki zastupnici su zapljeskali, ali daleko od toga da je to bila nekakva velika radost
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. prosinac 2010. 11:11

Ishod i sve što se događalo na Skupštini znate, ali zanimljivo je bilo ponašanje pobjedničkog teama. Nakon što je Vlatko Marković pobijedio nismo vidjeli nikakvu euforiju ni oduševljenje. Neki zastupnici su zapljeskali, ali daleko od toga da je to bila nekakva velika radost. Bilo nam je pomalo čudno, atmosfera nakon Markovićeve pobjede djelovala je komorno, zapravo onako kako bi trebala izgledati da su izgubili. Pobjednici su se, kad je u pitanju nekakvo slavlje ili veselje, ponašali kao - poraženi.

Čak ni najveći Markovićev zagovornik Zdravko Mamić nije želio davati nikakve izjave. Ne sjećamo se da Mamić ne bi dao neku izjavu, niti onda kada je gubio, a kamoli kad je pobjeđivao.

- Ne, ovoga puta neću davati nikakve izjave.

Možda su 'markovićevci’ očekivali uvjerljiviju pobjedu, što je uostalom nešto kasnije Zdravko Mamić i priznao, kad se u neformalnom razgovoru malo opustio i ipak nešto progovorio.

- Iskreno, očekivali smo 30 glasova. Netko je očito prebjegao na drugu stranu, znam ja sve!

Na tu temu Mamić je nastavio:

- Delegati županijskih saveza na ovoj Skupštini nisu bili solo-igrači. Oni su morali zastupati stavove svoje županije, to se onda zove demokracija.

Vlatko Marković nakon pobjede nije ništa govorio. Osim one rečenice kad je nakon proglašenja izašao na pozornicu i kazao nekoliko riječi, stari/novi predsjednik je šutio. Novinari su nagovarali Zdravka Mamića da kaže Markoviću da prozbori koju riječ, ali Zdravko se u svom stilu samo nasmijao:

- Pa, mi smo mu i rekli da ništa ne govori. U svoj ovoj gužvi sigurno je već i pod stresom, morate to razumjeti, nije sad spreman ni za kakve verbalne akrobacije.

Kako smo kasnije čuli, u Rusanovoj se jučer navečer ipak dogodila veselica na kojoj su bili djelatnici i oni koji su glasali za Markovića u Westinu.

Linker
19. svibanj 2024 08:04