Jakov Prkić/CROPIX
PUNI SE BLAGAJNA, ALI...

Mamićev šoping u Splitu: Dinamo dovodi Antonija Milića za dva milijuna eura?

Igor Tudor stavio veto na na transfer Filipa Bradarića u Rijeku
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 30. lipanj 2014. 17:18

Hajduk je već pojačao Dinamo tako što je “modrima” za 750.000 eura prodao fantazista Franka Andrijaševića, pa bi bilo previše da isti potez napravi s Filipom Bradarićem - vrijednim veznjakom koji je bio pravo otkriće prošle sezone kad se s margina prometnuo u standardnog prvotimca - a sad se spominje da je na meti Rijeke koja je navodno za njega spremna platiti oko milijun eura.

U Sloveniji je Hajdukov trener Igor Tudor skočio kao oparen na mogućnost da ostane i bez Bradarića pa je unaprijed stavljena rampa na taj transfer. Tudorov igrački kadar ionako je pretanak, a pred njega je postavljen cilj da se pokuša probiti sve do Europske lige.

A s kojim igračima? - pita se i on.

Tudoru je u Sloveniju stiglo pojačanje u liku Brazilca Joa, nažalost nije to onaj iz Mineira kojeg gledamo u reprezentaciji Brazila nego ovaj naš domaći: Josiel Alves de Oliveira kojeg poznajemo iz Pule više po kontroverznom ponašanju nego po golovima.

Kako bilo, ofenzivni veznjak Jo, koji bi valjda trebao zamijeniti Andrijaševića, priznao je da je presretan što je došao u Hajduk. A kako i ne bi kad mu je to najveći klub u dosadašnjoj karijeri.

U rujnu će navršiti 26 godina i u najboljim je igračkim godinama.

Za Hajduk je najvažnije da ne košta ništa pa se unaprijed odriče 40 posto od budućeg transfera Joa. Četrdeset posto od nečega što je buduće i neizvjesno.

Hajduk se dosad nije usrećio s tim Brazilcima koji su dolazili sa svih strana (sjetimo se samo bombastične priče o suradnji s Fluminenseom), ali nijedan od njih nije ostavio trag. Hoće li konačno Jo biti pravi potez, pokazat će vrijeme.

Ako ništa drugo, Splićani opet imaju momčad s internacionalnim stihom, Bjelošćanin Kouassi, Uzbek Tima i Brazilac Jo, to je manevar “bijelih”.

Besparica je dovela do nove klupske politike po kojoj se prodaje domaće, a dovodi strano. Teško da će Hajduk tako na zelenu granu, ali to je politika iz nužde, kažu na Poljudu.

Hajduk nema novca da bi dovodio pojačanja, a opet je laka meta kad netko poželi uzeti njegove igrače. Sad se šuška da bi Dinamo (čitaj Mamić) rado uzeo Antonija Milića, 20-godišnjeg stopera kojeg u Hajduku vide kao novog Tudora.

Milić ulazi u zadnju godinu ugovora s Hajdukom, pa ako mu ga klub ne produlji ući će u cajtnot da može otići i bez odštete.

Dinamo bi, kažu upućeni, bio spreman uložiti dva milijuna eura u taj transfer, a pitanje je bi li Hajduk, u današnjoj situaciji, mogao odbiti takav novac...

Linker
22. travanj 2024 11:53