Damir Krajac / Hanza Media / CROPIX
PRVO STIŽE TOMEČAK

MAMIĆEVI SAUDIJCI ŽELE 'OPLJAČKATI' DINAMO Princ Fejsal s modrim trojcem želi uzeti naslov

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2016. 13:07

Reportažu o boravku Al Nassra, kluba Zorana Mamića iz Saudijske Arabije, u Svetom Martinu na Muri moći ćete pročitati u subotnjem broju. Ima dosta zanimljivosti, ali neke su bile toliko intrigantne da smo ih odlučili objaviti danas.

Dakle, Ivan Tomečak, bivši nogometaš Lokomotive, Dinama, Rijeke i Dnjipra, po svemu sudeći, trebao bi postati novi igrač Al Nassra! Trener Zoran Mamić želi ga dovesti, a pregovori su pri samom kraju, nedostaju još samo neki detalji i Tomečak će odjenuti dres kluba iz Saudijske Arabije.

Doći će kao slobodan igrač, jer mu je Dnjipro ostao dužan, pa će se odšteta prebiti na taj način. Osim njega, Al Nassr dovodi i Albanca Albana Mehu, koji je prošlu sezonu igrao u Konyasporu. Osim te dvojice, Mamić će momčad pojačati s još dva strana igrača. Naime, četvorica stranaca mogu igrati u ligi Saudijske Arabije koja starta 12. kolovoza.

Zanimljivo je da je Al Nassr želio pod svaku cijenu iz Dinama dovesti Hilala Soudanija! Predsjednik kluba, princ Fejsal, nudio mu je golema primanja, mnogo veća nego što ih ima u Dinamu. Također, odšteta zagrebačkom klubu bila je itekako izdašna. Međutim, Soudani želi ostati u Europi, tako da Alžirac nije prihvatio ponudu.

Kako će Dinamo proći u Europi ove sezone?

Proći će u skupinu Lige prvaka

Ispast će na zadnjoj stepenici i ući u Europsku ligu

Neće izboriti ni Europsku ligu niti Ligu prvaka

Ispadaju već protiv Vardara

Još dvojica Modrih bili su na meti Al Nassra, radi se o Leonardu Sigaliju i Paulu Machadu. Međutim, o prodaji toga dvojca u Maksimiru nisu željeli ni razgovarati. O interesu kluba kojem je novi trener Zoran Mamić za Marina Tomasova već ste mogli pročitati. Međutim, dogovor nije postignut.

Ne samo to, Mamić je želio u svoj novi klub kao pojačanja dovesti još neke Hrvate, međutim, izgleda da baš nema interesa za odlaskom u Saudijsku Arabiju. Iako su plaće koje nudi taj klub od onih od kojih “boli glava” i koje igrači koje je Mamić želio dovesti vjerojatno nikad neće dobiti u nekim drugim klubovima. Međutim, izgleda da se neki hrvatski nogometaši jednostavno plaše novih izazova na malo udaljenijim meridijanima.

Linker
17. svibanj 2024 05:52