Mario Mandzukic
 KARIM JAAFAR/AFP
TEŠKA SITUACIJA

‘Mandžukićev katastrofalni, skupi eksperiment je zaključen!‘ Hrvat može doći samo pod jednim uvjetom

Legendarni trener želi dovesti Marija Mandžukića, ali postoji jedan važan preduvjet
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. lipanj 2020. 13:10

Nakon pet godina igranja za Juventus, na početku 2020. je Mario Mandžukić prešao u katarski Al-Duhail, koji ga je na jedno i pol godišnji ugovor privolio plaćom od osam milijuna eura po sezoni. Niti pola godine kasnije talijanski i katarski mediji puni su priča kako je hrvatski napadač nezadovoljan igranjem u Kataru.

Katarski Al Kass Sport je Mandžinu avanturu nazvao 'katastrofalnim i skupim eksperimentom koji je sada zaključen".

Turski novinari, pak, još od kraja travnja pišu kako su za Mandžukićevo dovođenje zainteresirani istanbulski velikani Bešiktaš, Fenerbahče i Galatasaray.

image
Mario Mandzukic
KARIM JAAFAR/AFP

Na početku lipnja u prvi plan izbija Galatasaray, čiji trener Fatih Terim odavno ne krije impresioniranost Mandžukićevim kvalitetama i stilom igre, a isto tako je uvjeren da bi Hrvat u Turskoj odabrao baš njegov klub.


Mandžukićev suigrač u Al-Duhailu, a ranije u Juventusu, Medhi Benatia, otkriva "kako se on jako teško motivira i da mu u Kataru najviše nedostaju navijači i njihova podrška", što bi opet dobio samo povratkom u Europu, pogotovo ako bi se odlučio za Galatasaray.


Ipak, u potencijalnom poslu s Terimom postoji i uvjet, a to je da istanbulski klub na kraju sezone proda Kolumbijca Radamela Falcaa i tako oslobodi mjesto za novo napadačo pojačanje. U sve naravno treba uključiti i Al-Duhail, koji se ne mora složiti s tim da mu ode igrač kojeg toliko skupo plaća i na kojem gradi rezultatske ambicije.

Međutim, poznata je stvar u sportu da nema za klub gore situacije od nezadovoljnog igrača u svlačionici...

Linker
25. travanj 2024 19:34