GIUSEPPE CACACE Afp
GOLEMO PRIZNANJE

Marca pitala čitatelje tko su najvažniji igrači u povijesti Reala. Samo dvojica su ispred Modrića

Našem majstoru u leđa gledaju ikone poput Zidanea, Raula, Casillasa, Benzeme...
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2024. 10:09

Madridska bajka Luke Modrića nažalost se približava kraju. Hoće li to biti na kraju ove ili sljedeće sezone, zasad nije dobilo službenu notu, a dok čeka rasplet situacije, hrvatski maestro ispisuje klupsku povijest.

Osvajanjem četvrte La Lige Modrić je došao do nevjerojatne brojke od 25 trofeja u dresu Reala, čime je postao najtrofejniji igrač kluba, titulu koju dijeli s Benzemom, Marcelom i Nachom.

image
FRANCK FIFE Afp

Brojka 25 mogla bi se 1. lipnja popeti na 26 ako Real osvoji Ligu prvaka. Za to na Wembleyju mora pobijediti Borussiju Dortmund, nakon što je u srijedu u polufinalu izbacio Bayern.

Osvoji li Modrić šestu Ligu prvaka, izjednačio bi se s Pacom Gentom koji je osvojio šest "klempavih trofeja" u dresu "kraljevskog kluba" (isti broj titula imao bi i Kroos, koji je jednu osvojio s Bayernom). Kako piše Marca, Modrić bi šestim naslovom u najelitnijem europskom nogometnom natjecanju okrunio madridski Everest, vrh koji se činio nedostižnim kad je Hrvat došao na Santiago Bernabeu u kolovozu 2012.

Španjolski list je tik uoči "finala prije finala" Lige prvaka, odnosno okršaja između Reala i Bayerna, upitao u anketi svoje čitatelje tko su najvažniji igrači u povijesti Reala, a samo su dva igrača dobila više glasova od Luke Modrića.

To su, jasno, neprikosnovene legende - Alfredo di Stéfano i Cristiano Ronaldo, dok primjerice našem majstoru u leđa gledaju ikone poput Raula, Zidanea, Casillasa, Benzeme... Inače, među ponuđenima je i Predrag Mijatović koji u trenutku zaključivanja ovog teksta nije dobio ni jedan posto glasova.

image
HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Linker
09. svibanj 2024 10:10